Mersin Acımasız Annenin Dövdüğü Tuanna, Babasıyla Çok Mutlu - Son Dakika
Güncel

Mersin Acımasız Annenin Dövdüğü Tuanna, Babasıyla Çok Mutlu

Mersin Acımasız Annenin Dövdüğü Tuanna, Babasıyla Çok Mutlu

Acımasız annenin dövdüğü Tuanna, babasıyla çok mutluMersin'de Özbekistan asıllı anne Gulchehra Isokulova'nın acımasızca dövdüğü görüntüleri basına yansıyan 3 yaşındaki kızı Tuanna, babası Hasan Tayfun Çekmegeli ile mutlu bir yaşam sürdürüyor.

22.04.2016 18:26

Acımasız annenin dövdüğü Tuanna, babasıyla çok mutlu

Mersin'de Özbekistan asıllı anne Gulchehra Isokulova'nın acımasızca dövdüğü görüntüleri basına yansıyan 3 yaşındaki kızı Tuanna, babası Hasan Tayfun Çekmegeli ile mutlu bir yaşam sürdürüyor.Öz çocuğuna dayak görüntüleri sosyal medyada olay olan Gulchehra Isokulova'nın, eşi Hasan Tayfun Çekmegeli(30), aralarında geçimsizlik çıkınca annesi ile birlikte yaşamaya başladı.

POSTA İLE GÖNDERİLDİ

İddiaya göre geçtiğimiz yıl aralık ayında ise anne Gulchehra'nın yanına ismi açıklanmayan dayısının kızı gelerek bir süre kaldı. Dayıkızı evde kıldığı sırada anne Gulchehra'nın öz çocuğuna dayak atmasını cep telefonuyla çekerek, bir süre sonra tartıştıktan sonra evden kovulunca görüntüyü kızın babası Hasan Tayfun Çekmegeli'ye posta yoluyla ulaştırdı. Baba Çekmegeli, eline ulaşan 2 dakika 46 saniyelik şiddet görüntülerini delil göstererek canavar anne Gulchehra Isokulova hakkında 4'üncü Aile Mahkemesi'nce velayet değişikliği davası açtı.Mahkeme minik çocuğun velayetini geçici olarak baba Çekmegeli'ye verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Baba Hasan Tayfun Çekmegeli elindeki şiddet görüntülerle ayrı yaşadığı eşi için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine hazırlık soruşturmasını tamamlayan Mersin Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu'nca 'Tehdit, hakaret, basit yaralama' suçundan hakkında 5 yıl ağır hapis cezasıyla iddianame hazırlanan Gulchehra Isokulova'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HAYATA YENİDEN TUTUNDU

Annesinin feci dayağından sonra mahkeme kararıyla bir alışveriş merkezinde asgari ücretle çalışan baba Hasan Tayfun Çekmegeli'ye verilen Tuanna yaşadığı kötü travmayı atlatarak adeta yeniden hayata tutundu. Minik Tuanna babaannesinin evinde şen şakrak tavırlarıyla adeta minik film yıldızlarına taş çıkartıyor. Mini Mini Bir Kuştu ve Kırmızı Balık şarkılarını söyleyen Tuanna, babası tarafından götürüldüğü parkta doyasıya eğlenirken etrafına mutluluk gülücükleri saçtı.

İŞİN PEŞİNI BIRAKMAYACAĞIM

Görüntüler eline geçtiği zaman hemen adli mercilere başvurduğunu dile getiren baba Hasan Tayfun Çekmegeli, "Bunun üzerine mahkeme çocuğu tedbiren bana verdi. Olumlu bir süreç yaşamadık ama çok şükür çocuğum yanımda diye seviniyorum. Tuananı'nın annesi yabancı uyruklu, Özbekistanlı, pasaportu yoktur. Oturumu olmaması nedeni ile Tuana'nın kimliğini kendisinin kimliği gibi kullanıyor. Tuanna Türk vatandaşı olduğu için o kadında oturma imkanına sahipti. Çocuk üzerinden yardım alıyordu. Bundan dolayı çocuğu elinde tutup, evinde işkence yapıyormuş. Çocuğu dövdüğüne ve işken yaptığına dair haber geliyordu ama elimizde bir delil olmadığı için bir şey ispatlayamıyorduk. Bu görüntüleri çekenlerden ve gönderenlerden Allan razı olsun. Onların sayesinde çocuğuma kavuştum. Çocuğum şimdi mutlu ve iyi durumda. Ben bu kadının en yüksek şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Zaten adli mercilere gerekli başvuruları yaptık, mahkemede sınır dışı edilmesine kadar talepte bulundum" dedi.

SEVGİMİZLE YENİDEN KAZANDIK

Dayak olayından sonra çocuğunda ister istemez bir durgunluk, yoksunluk, psikolojik sıkıntı ve uykularında ağlamalar olduğunu da anlatan baba Çekmegeli şunları söyledi:

"Biz aile olarak sevgimizle çocuğu yeniden toparlamaya başladık. Gördüğünüz gibi kendisi çok neşeli, çok tatlı bir çocuk. Çok şükür şimdi çocuğum çok iyi. Psikolojik destek aldırıyoruz. Şu anda bir sıkıntı yok. Daha öncede 4-5 kez evden kaçtı, gitti. Çocuğumu alıp götürdü. Kadın sığınma evinde kaldı. Sürekli karakollara giderek eşim beni darp etti diye şikayetçi oldu. Ben hepsinden berat ettim. Çünkü hiçbir darp izi, darp raporu yoktu. Kadın sığınma evinde kalmak için böyle bir yola başvurdu. Benim yanımdayken çocuğumu dövdüğünü bilmiyordum. Benden ayrıldıktan sonra çocuğumu dövdüğüne dair komşulardan bana haber geliyordu ama ispatlayamıyorduk. Fakat bu görüntüler elime geçince hemen mahkemeye başvurarak çocuğumu aldık. Görüntüler elimize gelince biz direk mahkemeye başvurduk velayetin değiştirilmesi davası açtık. Çünkü çocuğun velayeti annedeydi. Tedbiren bana verildi. Şuanda mahkeme süreci devam ediyor. Yeni bir mahkememiz daha var. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduk. Başka bir mahkemede de bunun duruşması var. Bir anne öz çocuğuna bu kadar mı acımasız oluyor, anlayamadım. Adalet önünde ondan hesap soracağım, tek isteğim hak ettiği en büyük cezaya çarptırılarak sınır dışı edilmesidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Acımasız Annenin Dövdüğü Tuanna, Babasıyla Çok Mutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement