Mersin - Aşut İş Dünyası Teslim Olmadı - Son Dakika
Güncel

Mersin - Aşut İş Dünyası Teslim Olmadı

Mersin - Aşut İş Dünyası Teslim Olmadı

Aşut İş dünyası teslim olmadıMERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, darbe girişiminin ekonomik olarak Türkiye'yi çökertmeyi hedefleyen bir proje olduğunu, Türk iş dünyasının darbeciler ve dış mihrakların ekonomik savaşına teslim olmadığını söyledi.

27.07.2016 13:31

Aşut İş dünyası teslim olmadı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, darbe girişiminin ekonomik olarak Türkiye'yi çökertmeyi hedefleyen bir proje olduğunu, Türk iş dünyasının darbeciler ve dış mihrakların ekonomik savaşına teslim olmadığını söyledi.

MTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Aşut, yaşanan süreci değerlendirdi. Sürecin 'dış mihraklı bir gövde gösterisi' olduğunu vurgulayan Aşut, şöyle konuştu:

"Sıkıntı var ama geçecek. Kısa sürede sıkıntılar bizi yıldırmamalı. Ekonomiye uzun vadede bakmalıyız. Yatırımımız her şeyimiz Tükiye'de. Demokrasiye, Cumhuriyete, vatana sahip olunca ihracattaki küçük düşüşleri de atlatacağız. Rusya krizinde de aynı sıkıntıları yaşadık. O süreçte arkadaşlarımın hepsi elinde valizleriyle farklı ülkelere farklı ürünler sunmaya çalıştı ve başarılı da oldu. 2008 krizinde bile teslim olmayan Türk iş dünyası, bu darbecilerin ve dış mihrakların ekonomik savaşına teslim olmamıştır, olmayacaktır."

Siyaseten hedeflerine ulaşamayan çevrelerin, ekonomik anlamda Türkiye'ye zarar vermesine izin vermeyeceklerini söyleyen Aşut, şöyle devam etti: "Yatırım yapmayın diyenler öldü fiyatına Türkiye'den şirket toplamak için çalışma yapıyor. Mersin iş dünyası işinin başındadır, dünyaya entegredir, üretmeye, yeni pazarlar bulmaya, ihraç etmeye devam etmektedir. İnanın bu olay 2023 hedeflerimiz adına bizleri daha da kamçılamıştır. Bu kez üzerimize farklı boyuttan geliyorlar. Daha güçlü, daha çok başarıp sizlerin desteği ile daha çabuk atlatmalıyız. Siyasetçi siyasetini, iş dünyası kendi işini yapsın."

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Aşut İş Dünyası Teslim Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement