Mersin Büyükşehir'den 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir'den 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Mersin Büyükşehir\'den 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla 13 ilçede ilkokul 1. ve 4. sınıf öğrencilerine yaklaşık 20 bin kırtasiye seti dağıttı.

28.09.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla 13 ilçede ilkokul 1. ve 4. sınıf öğrencilerine yaklaşık 20 bin kırtasiye seti dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Mezitli ve Akdeniz ilçelerinde bulunan iki okuldaki kırtasiye seti dağıtımına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Kocamaz, vatandaşların ihtiyaçlarını giderme konusunda her zaman yanlarında olacaklarını ifade ederek, geleceğin teminatı öğrenciler için bundan sonraki yıllarda da çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Toplam 10 çeşit kırtasiye malzemesinin bulunduğu paketleri alan öğrenciler mutlu olurken, veliler de Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinden çok memnun olduklarını dile getirerek, Başkan kocamaz'a teşekkür ettiler.

"EĞİTİM, BİR ÜLKENİN VE MİLLETİN GELECEĞİDİR"

Öte yandan, Başkan Kocamaz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Mezitli Faris Kokulu İlkokulu'nda düzenlenen törene de katıldı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile birlikte öğrencilerle bir araya gelen Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, eğitimin bir ülkenin ve milletin geleceği olduğunu vurgulayarak, öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin o ülkedeki eğitimle orantılı olduğunu ve eğitimin geleceği ifade ettiğini söyleyen Kocamaz, "Aziz Atatürk'ün de belirttiği gibi 'Cumhuriyet öğretmenlerimizden fikri hür, vicdanı hür yeni nesiller istiyor'. Gençler, öğrenciler milli duygularla teçhiz edildiği zaman vatanına, milletine, bayrağına her zaman ve her yerde sahip çıkar" dedi.

Yaşadığımız toprakların vatan uğruna canını, kanı vererek dünyanın en güzel bayrağına rengini veren şehit ve gazilerimizin emaneti olduğunun altını çizen Kocamaz, öğrencilere seslenerek, "Sorumluluğumuz önceki nesillerden çok daha fazla. Bu ülke siz gençlerimize emanet. Bizler bu ülkeyi onlardan emanet aldık ve onlara daha iyi konumlarda teslim etmek durumundayız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir'den 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement