Mersin Çevrecilerden ?yaşam Alanıma Dokunma? Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin Çevrecilerden ?yaşam Alanıma Dokunma? Eylemi

Mersin Çevrecilerden ?yaşam Alanıma Dokunma? Eylemi

Çevrecilerden 'yaşam alanıma dokunma' eylemiMersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bir grup çevreci, sahilde işyerlerinin kaldırımlara attığı masa ve sandalyeleriyle kamusal alanın işgal ettiğini öne sürerek eylem yaptı.

02.04.2016 18:41

Çevrecilerden 'yaşam alanıma dokunma' eylemi

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bir grup çevreci, sahilde işyerlerinin kaldırımlara attığı masa ve sandalyeleriyle kamusal alanın işgal ettiğini öne sürerek eylem yaptı.

Eylem, Viranşehir Mahallesi sahilinde gerçekleşti. 'Yaşam alanımızı savunuyoruz', 'Nargile dumanı değil deniz havası solumak istiyoruz', 'Kamusal alanlar halkındır', 'İnsan ile doğa ile barış" dövizleri taşıyan grup, söz konusu Viranşehir Mahallesi'ndeki alanın belediye tarafından yeşil alan olarak düzenlenmesini ve kafelerin kendi sınırlarından taşmayacak şekilde bir düzenleme yapmasını talep etti.

Grup adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, "Viranşehir mahallesi sakinleri olarak evlerimizin altında bulunan kafelerin kendi kullanım alanlarının dışına çıkarak, kamunun kullanması gereken alanları işgal etmesine itiraz etmek için buradayız. Yeşil alan yapılacak yer beton alanına dönüştürüldü. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor, mahalleli olarak kendimizi değersizleştirilmiş hissediyoruz" dedi.

Yaşam alanlarına müdahale edildiğini ifade eden Uğurhan, "Evlerimizin altında içilen nargilelerin dumanından, tavla ve okey taşlarının çıkardığı seslerden, gürültülü müzikten, küfürlü konuşmaları dinlemekten, korna seslerinden sağlıklı uyku uyuyamamaktan dolayı fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımız bozuldu. Adeta mahalleden göç etmeye zorlanıyoruz. Belediyenin kafelerin kendi sınırlarından dışarı çıkmayacak şekilde bir düzenleme yapmasını biran önce bu sorunu çözmesini istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamadan sonra iş yeri sahipleri yapılan eyleme tepki gösterdi. Mersin Uğurhan ile tartışan bir işyeri sahibi kimseyi rahatsız etmediklerini, doğanın yapısını bozmadıklarını söyledi.

'ÖNEMLİ OLAN HALKIN MENFAATLERİ'

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan da şunları söyledi:

"Yaptığımız düzenlemelerle Viranşehir sahili Mersin'in en gözde alanı olmuştur. Viranşehir sahilinin eski çirkin halinden şikayet etmeyen bir iki kişi belirli hesapları olanlarla işbirliği yapmaktadır. Hazırlanan proje ve uygulama Büyükşehir Belediyesi'nde görüşülerek karara bağlanılan imar planı notlarına göre olmuştur. Eskiden tamamen özel işletmeler olarak kullanılan alanının büyük bir bölümü meydan olarak halkın hizmetine açılmıştır. Sabit yapıların tamamı yıkılmıştır. Konu edilen yerdeki işyerlerinin ruhsat alımına zamanında imza vererek muvafakat edenlerden birileri toplumsal sorunlara duyarsız kalırken kişisel menfaatlerini öne çıkarmaktadır. Benim için önemli olan kişilerin menfaatleri değil halkımızın, toplumun talepleridir."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Çevrecilerden ?yaşam Alanıma Dokunma? Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement