Mersin'de Atatürk'ü Anma ve Anlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Atatürk'ü Anma ve Anlama Töreni Düzenlendi

Mersin\'de Atatürk\'ü Anma ve Anlama Töreni Düzenlendi

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü, Atatürk'ü Anma ve Anlama töreni düzenledi.

09.11.2013 10:19  Güncelleme: 10:26

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü tarafından, Atatürk'ü Anma ve Anlama töreni düzenlendi. Törende Atatürk'ü canlandırıp, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okuyan Burhan Güven, büyük beğeni topladı.

Hilton SA Otel'de düzenlenen törene, Akdeniz Rotary Kulübü ve STK üyeleri ile oda başkanları katıldı. Törende konuşan Akdeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı Avni Sönmez, bu toplantının bir yas, bir matem toplantısı olmadığını, aksine bunun bir anma, hatırlama ve bilme etkinliği olduğunu ifade ederek, "Burada dünya tarihinde çok az insana nasip olmuş bir dehayı dilimiz döndüğünce, aklımız yettiğince anmak için sizlerle toplandık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak, anlatmak başlı başına bir test konusu. Bizimkisi sadece bir gününü sizlere anımsatmak" dedi.

Bu anımsatmayı Atatürk'ün emanetiyle yapmak istediklerini ifade eden Sönmez, "Girişte herkese birer tane verilen Nutuk kitabı, yurdumuzun parçalanıp, işgal edildiği günlerden başlayarak Türk tarihinde bir dönüm noktası olan İstiklal Savaşı'nı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun, inkılaplarının ve yapılışlarını, kısa bir siyasi ve milli tarihimizi birinci elden anlatan değerli bir kaynak eser. Atatürk'ün kendi kaleminden çıkan bu eser yine Atatürk tarafından 15-20 Ekim 1927 tarihinde Ankara'da toplanan CHP'nin 2. Kurultayında toplam 36,5 saat süren ve 6 günde okunan tarihi bir hitabeye dayandığı için 'Nutuk' adını aldı. Nutuk milleti, ülkenin geleceğini belirleyecek olan milli birlik ilkesi etrafından bilinçlendirecek, kenetlendirecek, milli irade ve milli hakimiyet kavramlarının harekete dönüştürülmesi yoluyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşundan ve Cumhuriyetin ilanına kadar uzanan tarihi bir süreci anlatan bir hitabedir. Bu önemli eser geçmişi ve geleceğe ilişkin bir takım hatıralar, tespitler içerdiği gibi günümüze ilişkin bazı tespitleri de vardır" dedi.

Konuşmaların ardından Burhan Güven tarafından Atatürk canlandırıldı. Davetlilerin içinden yürüyerek kürsüye çıkan Burhan Güven, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyarak, büyük beğeni topladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Atatürk'ü Anma ve Anlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement