Mersin'de Helikopterli Orman Yangını Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Helikopterli Orman Yangını Tatbikatı

Mersin'de 110 orman personelinin katılımıyla, helikopter destekli yangını söndürme tatbikatı yapıldı.

15.06.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 110 orman personelinin katılımıyla, helikopter destekli yangını söndürme tatbikatı yapıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından merkez Mezitli ilçesindeki Kuyuluk Orman İşletme Şefliği'nde düzenlenen tatbikatta, uzaktan kumandayla kontrol edilen kameralı multikopterle temsili yangın alanında keşif gerçekleştirildi.

Multikopterin ilettiği görüntü üzerine bölgeye hareket eden ekipler, karadan yangına müdahale etti, helikopter de köpüklü su bıraktı. Arazöz ve su tankerlerinin de destek verdiği tatbikatta yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Orman Bölge Müdürü Abit Baca gazetecilere, orman yangını riskinin arttığı dönemde gerçekleştirdikleri tatbikatta, sudan 8 kat daha etkili olan köpüğün kullanıldığını söyledi.

Orman personeline yönelik eğitimlerin tamamlandığını, bitiminde de tatbikat düzenlediklerini belirten Baca, "Amacımız, yangınlara en kısa sürede ulaşarak, sezonu az hasarla kapatmak. Yangınlara 15 dakika ve altında ulaşım süresi hedefliyoruz. İlk müdahale süresini kısaltarak, yangınları büyümeden söndürmek istiyoruz" dedi.

Personelin yanı sıra müdahale araçlarıyla da yangına karşı hazır olduklarını vurgulayan Baca, "Orman Bölge Müdürlüğümüz her türlü koşulda yangın sezonuna hazırdır. 2 helikopterimiz, 58 arazözümüz, 20 su tankerimiz, 30 ilk müdahale aracımız bulunuyor. Teşkilatımız, bin 223 personelle hazırlıklarını tamamlamıştır" diye konuştu.

Baca, orman yangınlarının büyük kısmının dikkatsizlik sonucu ortaya çıktığına işaret ederek, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi.

Tatbikatı Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ve Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Helikopterli Orman Yangını Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement