Mersin'deki İhaleye Fesat Karıştırma İddiası - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki İhaleye Fesat Karıştırma İddiası

İhaleye fesat karıştırma iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, soruşturmaya konu olan delillerin tartışmalı olduğunu savundu.

23.04.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhaleye fesat karıştırma iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, soruşturmaya konu olan delillerin tartışmalı olduğunu savundu.

Başarır, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Macit Özcan ile birkaç kez telefonda görüştüğünü, görüşmenin ardından bazı araştırmalar yaptığını ve soruşturmayla ilgili bazı deliller toplayarak daha iyi noktaya geldiklerini söyledi.

Savcılığa bazı emsal dosyalar sunduklarını ifade eden Başarır, şöyle konuştu:

" Ergenekon, Balyoz, Şike ve 17 Aralık gibi davaların emsal kararlarını verdik. O kararlarda açıkça 2011-2013 yılları arasında 'Paralel Yapı'nın hukuka aykırı olarak topladığı delillerin hiçbir yargılamada kullanılmaması gerektiğine dair kararlar vardır. Bugün toplanan deliller hukuka aykırıdır. Hukuka aykırı olarak toplanan bu delillerle insanlar mağdur edilmiştir. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın oğlu ve kardeşleri tutukludur. Özcan'ın oğlu İlker Özcan Mersin'de bile yaşamamaktadır. Hayatında belediyeye sayılı gelmiştir. Hiçbir ihaleyi, hiçbir müteahhidi tanımaz. Ama 'babası yok oğlunu alalım' diye bir mantıkla tutuklu durumdadır. Bu yüzyılda böyle bir anlayış, hukukçulara yakışmıyor. Ben öncelikle buradan sesleniyorum. İnsanlar özgür yargılansın. Bu kadar şaibeli tartışılan delillerle tutuklanmasın."

Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında araştırma yaptıklarını ve iftira, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç uydurma ve görevini kötüye kullanma konularında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Macit Özcan ve Burhanettin Kocamaz'ın mal varlıklarının araştırılmasını talep eden Başarır, "Bugün Özcanlar'ın şirketleri kredilerini ödemekte zor duruma düşmüştür. Hatta aile bireyleri, şahsi eşyalarını satmak zorunda kalmıştır. Ama 600 milyon dolarlık bir yolsuzluktan bahsediliyor. Rica ediyorum. İspatı olmayan şeyler yazılmasın. Benim bugün gördüğüm, şirket borçları ve geçimini sağlamakla uğraşan bir aile ve kız kardeşler" diye konuştu.

Bir gazetecinin Macit Özcan'ın kendisinin basın önüne çıkıp neden açıklama yapmadığını sorması üzerine Başarır, şöyle cevap verdi:

"Macit Özcan tabii ki bu ülkede çıkıp açıklama yapacaktır. Takdir edersiniz bu ülkede Genel Kurmay Başkanı üç yıl tutuklu kalmıştır ve 'pardon' denilmiştir. Eğer ki hukuk, adalet zeminine geldiği takdirde Macit Özcan da gelecektir. Yargıya hesabını verecektir ve açıklamalarını da yapacaktır. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Yakalamaları kaldırın, özgürlükleri verin. Hatta kefaletle verin, adli kontrollü verin. Ama insanlar gelsin yargıya hesabını versin. Tartışılan delillerle insanların özgürlüğünü kısıtlamayın. Üç dönem belediye başkanlığı yapmış bir insanın kaçma şüphesi olabilir mi? O yüzden ben buradan yargıya sesleniyorum. Bu delillerde tartışma vardır. Şüphenin olduğu bir noktada insanların tutuklanması kamu vicdanını zedeler. Bu sebeple ben yargıyla pazarlık yapmıyorum. Ama insanların özgürlükleri verilsin. Yakalamalar kalksın, ertesi gün Macit Özcan gelip ifadesini aslanlar gibi verecektir."

Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetimi döneminde ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 zanlıdan, aralarında Özcan'ın oğlu ve 2 kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'deki İhaleye Fesat Karıştırma İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement