Mersin'deki Nevruz Kutlamasında Miniklere Büyük Alkış - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki Nevruz Kutlamasında Miniklere Büyük Alkış

Mersin\'deki Nevruz Kutlamasında Miniklere Büyük Alkış

Mersin’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına, ana sınıfı öğrencilerinin dans gösterileri damga vurdu.

21.03.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına, ana sınıfı öğrencilerinin dans gösterileri damga vurdu. Danslarıyla etkinliğe katılanları güldüren minikler, salondan büyük alkış aldı.

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Mersin Valisi Özdemir Çakacak da katıldı. Vali Çakacak, Kültür Merkezi'ne gelişinde öğrencilerin Silifke yöresi halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Kültür Merkezi önündeki gösteriyi izleyen Çakacak, daha sonra salona geçerek etkinliği izledi. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, protokol üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

"KEŞKE BİR CEMRE DAHA OLSAYDI VE İNSANLARIN KALBİNE DÜŞSEYDİ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu, 'nevruz'un ortak anlamının 'yeni gün' olduğunu belirterek, kışın sona ermesi, doğanın uyanması ve baharın gelişinin Nevruz Bayramı ile kutlandığını söyledi. Aslında her şeyin cemre ile başladığına dikkat çeken Kabahasanoğlu, " Cemre, önce havaya, ardından suya ve sonunda toprağa düşerek doğanın uyandığını, baharın geldiğini müjdeliyor. Keşke bir cemre daha olsaydı ve insanların kalbine düşseydi" dedi.

21 Mart'ın, kuzey yarım kürede gece ile gündüzün eşitlendiği gün olduğuna da işaret eden Kabahasanoğlu, bu tarihin birçok takvimde yılın ilk günü olarak kabul edildiğini ifade etti. Nevruzun, yaklaşık 2 bin yıldır Anadolu, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya toplumları tarafından kutlandığını kaydeden Kabahasanoğlu, "Gerek Orhun Kitabeleri'nde gerekse Türklerin günlük yaşamlarından bahseden eski Çin kaynaklarında nevruzla ilgili kutlamalardan söz edilmiş olması, nevruzun kökeninin Orta Asya olduğu düşüncesini kuvvetlendirse de bizim için önemli olanın barışa, sevgiye ve kardeşliğe giden duyguların nevruzla yüklü olmasıdır. Nevruz'un Selçuklu ve Osmanlı'da milli bayram olarak 'nevruziye' adlı şiirlerle ve şenliklerle kutlandığını biliyoruz. Binlerce yıldır zor kış şartlarının ardından baharı karşılayan toplumlar için nevruz uyanışla birlikte bolluk, bereketin de başlangıcı olarak kabul ediliyor ve bir şükran ifadesi olarak şenlikler düzenleniyor. 2010 yılında da Birleşmiş Milletler, 21 Mart'ı Dünya Nevruz Bayramı olarak kabul ederek, Dünya Kültür Mirası listesine eklemiştir" diye konuştu.

GÜLDÜREN MİNİKLERE BÜYÜK ALKIŞ

Kabahasanoğlu'nun konuşmasının ardından etkinlik ODTÜ Koleji'nin 'Çocuk Şarkıları ve Dansları' gösterisiyle devam etti. Özellikle ODTÜ Koleji ana sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Büyük bir çabayla öğretmenlerinin gösterdiği hareketleri tekrarlayan ve salondaki annelerine seslenerek el sallayan minikler, izleyenleri güldürdü. Aileler de çocuklarının gösterisini cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntülerken, minikler gösterilerinin sonunda salondan büyük alkış aldı.

'Türk Kültüründe Nevruz' başlıklı sinevizyon gösteriyle devam eden kutlama, Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu ve Devlet Klasik Türk Müziği Konseri ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'deki Nevruz Kutlamasında Miniklere Büyük Alkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement