Mersin'deki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası

Mersin merkezli 19 ilde yürütülen ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

15.01.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin merkezli 19 ilde yürütülen 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, başka bir davadan tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ile eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile tutuksuz yargılanan sanıkların bazıları, avukatlar ve müştekiler katıldı. 13 Ocak'ta başlayan davada, savunma avukatları ve mahkeme heyeti arasında yaşanan usul tartışmaları nedeniyle iki gün boyunca ertelenen duruşma, üçüncü günde de benzer tartışmalarla devam etti. Sanık avukatlarının bazıları, halen delilleri göremediklerini ileri sürerek, müvekkillerinin savunma yapmayacağı yönünde itirazlarını sürdürünce, mahkeme heyeti, hazır olan sanıklardan savunmalarını yapmalarını istedi. Bu sırada bazı müştekiler ve onların avukatlarıyla tartışan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

Sanıklardan sadece üçü ifade vereceğini belirtirken, diğer sanıklar savunmalarını yapmayacaklarını söylediler. İfadelerin alınma aşamasına geçildiğinde ise mahkeme heyeti tarafından daha önce alınan gizlilik kararı uyarınca oturumun 'kapalı' şekilde devam etmesi yönündeara karar alındı. Karar üzerine izleyiciler ve basın mensupları salondan çıkarıldı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmanın 18 Ocak'ta devam etmesine karar verdi.

Davadaki sanık sayısı, başka bir dosyanın daha bu davayla birleştirilmesiyle 66'dan, 70'e yükselmişti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement