Mersin'den Beethooven'ın 9'uncu Senfonisi Tınıları Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Mersin'den Beethooven'ın 9'uncu Senfonisi Tınıları Yükseldi

Mersin\'den Beethooven\'ın 9\'uncu Senfonisi Tınıları Yükseldi

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verilen 'Beethoven 9'uncu Senfonisi' konseri ile sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı.

12.05.2016 01:12

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verilen 'Beethoven 9'uncu Senfonisi' konseri ile sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı.

Kültür Merkezi'nde sahne alan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, davetlilere klasik müzik ziyafeti verdi. Konsere Vali Özdemir Çakacak, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda müziksever katıldı. Konser öncesi söz alan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Amacımız tüm Mersin'e ille de klasik müziği sevdirmek değil. Yerelden evrensele, öz müziğimiz türkülerimiz ve her şeyle, çok seslilikle, yalnız müziği değil, sizleri, hepimizi, dünyayı çok seslilikle buluşturmaktır" dedi. Konuşma ve ödül takdiminin ardından konsere geçildi.

Ünlü şef Rengim Gökmen yönettiği konserde, soprano Bengi İspir Özdülger, mezzo soprano Ezgi Karakaya, ile tenor Aykut Çınar da sahne aldı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan orkestra ve koro, ünlü Alman klasik müzik bestecisi Ludwig van Beethoven'ın 'Beethoven - 9. Senfoni'sini sundu. Koral senfoniler içinde dünyanın hemen her yerinde en büyük ilgiyi gören, en çok sunulan eserlerin başında gelen 9'uncu Senfoni, Mersinli müzikseverleri de büyüledi.

Konserin sonunda performanslarıyla göz dolduran sanatçılar, alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'den Beethooven'ın 9'uncu Senfonisi Tınıları Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement