Mersin'e 240 Bin Harnup Fidanı Dikilecek - Son Dakika
Yerel

Mersin'e 240 Bin Harnup Fidanı Dikilecek

Mersin\'e 240 Bin Harnup Fidanı Dikilecek

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, hem yangına karşı direnci, hem de ekonomik katkısı nedeniyle 240 bin adet harnup fidanını dikeceklerini bildirdi.

20.08.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, hem yangına karşı direnci, hem de ekonomik katkısı nedeniyle 240 bin adet harnup fidanını dikeceklerini bildirdi.

Baca, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında "Keçiboynuzu" olarak bilinen harnupun, Akdeniz Bölgesi'nde bol miktarda bulunduğunu ifade etti.

Harnupla ilgili potansiyelin iyi değerlendirilmediği için harekete geçtiklerini kaydeden Baca, bozuk ormanlardaki harnup sahalarını gezerek bir dizi inceleme ve tespitlerde bulunduklarını belirtti.

Baca, bozuk ormanların verimli hale getirilmesi ve yangına karşı dirençli olması için harnup fidanı dikme çalışması başlattıklarını açıklayarak, şöyle devam etti:

"Harnup ile orman köylümüze ek gelir imkanı sağlamaya, böylelikle ülke ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ülkemizin göz ardı edilmiş bu tür potansiyellerini açığa çıkarmak bizim görevimiz olup, bu konuyu oldukça önemsiyoruz. Ağaçlandırma sezonunda 240 bin adet harnup fidanı dikilmek üzere fidanlıklarımızda yetiştirilmiş bulunmakta. Ayrıca 2015 yılında 100 hektar alanda, harnup potansiyeli olan sahalarda, rehabilitasyon çalışmaları yapılarak, tekleme, ekim ve aşılama çalışmaları yapılacaktır. Böylelikle köylülerimizin gelirleri artırılıp, ekonomik değeri çok fazla olan bu kıymetli türümüzün potansiyelinin artırılması ve iyileştirilmesi sağlanacaktır." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'e 240 Bin Harnup Fidanı Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement