Mersin Türkiye Trap Cumhuriyet Kupası Başladı - Son Dakika
Güncel

Mersin Türkiye Trap Cumhuriyet Kupası Başladı

Mersin Türkiye Trap Cumhuriyet Kupası Başladı

Türkiye Trap Cumhuriyet Kupası başladıTürkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 2016 faaliyet programı içerisinde yer alan Trap Cumhuriyet Kupası Mersin'in Erdemli İlçesi'nde başladı.

28.10.2016 21:36

Türkiye Trap Cumhuriyet Kupası başladı

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 2016 faaliyet programı içerisinde yer alan Trap Cumhuriyet Kupası Mersin'in Erdemli İlçesi'nde başladı.

Atış poligonunda 35 ilden toplam 277 sporcunun katıldığı Trap Cumhuriyet Kupası Şampiyonası pazar günü sona erecek.

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyon'u yönetim kurulu üyesi Cevdet Ünüvar, etkinliğe yarışmacı olarak genç bayanların da katılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Cumhuriyet Kupası müsabakalarına gençler, büyükler ve vetaranlarda toplam 277 sporcu katılıyor. Pazar günü tamamlanacak ve dereceye girecek sporculara madalya ve kupaları düzenlenen törenlerle verilecek.

Trap Cumhuriyet Kupası müsabakasına Sivas Gençlik Spor adına katılan büyük bayanlarda Kamer Gür ise, tüm bayanları trap sporuna katılmaya çağırdı. Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyet adına burada spor müsabakasına katıldıklarını belirten Gür, 'Büyük Atatürk genç Cumhuriyetimizi nasıl iyi yerlere getirdi ise bizlerde çok çalışıp bayrağımızı Avrupa ve dünyada göklerde dalgalandırmak için çalışıyoruz"dedi.

Bayanların da atıcılık sporuna ilgi göstermesini isteyen Gür şöyle konuştu:

'Genelde bayanlarımız ateşli silahlardan hep korkarlar. Ben trap sporuna daha küçük yaşlarda başladım. Bayanlarımızın bu spor dalından çekinmelerine hiç gerek yok. Bu spor dalı kondisyon ve güç sporu olduğu için bu spor yapılabilir. Şu hiç unutulmamalıdır ki atıcılık Ata sporumuzdur. Erkekler yapıyorsa kadınlarımız neden yapmasın' Kaldı ki kadınlarımız bu spor dalında daha sakin oldukları için başarı oranları erkeklerden daha yüksek. Tüm bayanlarımızı Atıcılık sporuna katılmaya çağırıyorum??

Mersin takımı adına yarışmaya katılan Azerbaycanlı Rana Alaskerova ise hedefinin bu tür yarışmalarda pişerek hem Avrupa hem de dünya kupalarında derece yapıp, Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu belirtti.

Görüntü Geçiliyor

-------------------------

Haber: Mehmet DOĞANER/ Erdemli - Mersin, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Türkiye Trap Cumhuriyet Kupası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement