Mersin - Ulaştırma Eski Bakanı Elvan: Artık Bu Anayasa Bize Dar Geliyor - Son Dakika
Güncel

Mersin - Ulaştırma Eski Bakanı Elvan: Artık Bu Anayasa Bize Dar Geliyor

Mersin - Ulaştırma Eski Bakanı Elvan: Artık Bu Anayasa Bize Dar Geliyor

Ulaştırma eski Bakanı Elvan: Artık bu Anayasa bize dar geliyor Mersin'de seçim çalışmalarına başlayan Ulaştırma eski Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmak istediklerini belirterek, "Artık bu anayasa bize dar geliyor" dedi.

05.10.2015 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma eski Bakanı Elvan: Artık bu Anayasa bize dar geliyor

Mersin'de seçim çalışmalarına başlayan Ulaştırma eski Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmak istediklerini belirterek, "Artık bu anayasa bize dar geliyor" dedi.

Seçim otobüsü ile şehir turu attıktan sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan Lütfi Elvan, anayasanın artık kendilerine dar geldiğini ifade etti. Özellikle hak, hürriyetler ve demokrasi alanında önemli konuların üzerine gittiklerini söyleyen Elvan, "Önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Türkiye'yi demokrasi alanında üst seviyeye atlattık. Reformcu bir parti olarak yeni bir anayasayı Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz. Artık bu anayasa bize dar geliyor. Yeni bir anayasayı, Türkiye'nin önün açabilecek bir reform hareketine yeni dönemde devam edeceğiz. Siyasi partiler kanununda değişiklikler yapacağız" dedi.

GENÇLERE DESTEK VERECEĞİZ

Lise ve üniversiteyi bitiren gençlere destek vereceklerini vurgulayan Elvan, şunları söyledi:

"Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira karşılıksız nakit destek vereceğiz. işinde ilerleyip kredi isterse, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Lise veya meslek lisesini bitiren bir gencimiz iş arıyor. Piyasada bilgisayar operatörü açığı var. gencimiz kursa gidecek, parasını biz vereceğiz. İngilizce öğrenmesi gerekiyor, kursa gidecek parasını devlet ödeyecek. Gençlerimizin iş sahibi olmaları, iş bulmaları için elinden tutacağız. Gençlere cep telefonunda interneti ücretsiz yapacağız. Gençlerimiz internete para ödemeyecek".

SEÇİM BEYANNEMESİNİ ANLATTI

Seçim beyannamesinde öne çıkan başlıkları partililerle paylaşan Elvan, "Gübre ve yemde katma değer vergisini kaldırıyoruz. Bin liranın altında maaş alan Bağ-Kur ve SSK emeklilerine, yılda bin 200 lira ilave destek veriyoruz. Asgari ücret konusu partimizin adım atması istenen konuların başında geliyor. Asgari ücretin bin 300 lira olarak tespitine yönelik bir öneriyi seçim beyannamesine koyduk" diye konuştu.

Konuşmasının ardından milletvekili adayları ile birlik pozu veren Elvan, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Elvan, yerel bir kanalda canlı yayına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Ulaştırma Eski Bakanı Elvan: Artık Bu Anayasa Bize Dar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement