Mersin Üniversitesi'ndeki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Mersin Üniversitesi'ndeki Gerginlik

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) öğrencilerin düzenlediği bir etkinliği protesto eden ve barikat kurup, polise taş attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 23 kişiden 4'ü tutuklandı.

14.12.2015 21:24

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) öğrencilerin düzenlediği bir etkinliği protesto eden ve barikat kurup, polise taş attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 23 kişiden 4'ü tutuklandı.

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'nde 11 Aralık Cuma günü yaşanan gerginlikle ilgili gözaltına alınan 23 kişi, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı. İşlemlerin ardından adliyeye götürülen şüphelilerin hepsi savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan 4'ü "izinsiz toplantı ve gösteriye katılma ile polise direnme suçlarından" tutuklanırken, 11'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, 8'i de serbest kaldı.

Mersin Üniversitesi'nde öğrencilerin düzenlediği Hüseyin Nihal Atsız'ı anma etkinliğini protesto eden ve terör örgütü lehine slogan atan grup, müdahalede bulunan polis ekiplerine taş, sopa ve havai fişek atmış, güvenlik güçleri de göstericilerden 23'ünü gözaltına almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Üniversitesi'ndeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement