Mersinli Turizmciler Gurbetçileri Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Mersinli Turizmciler Gurbetçileri Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kızkalesi sahilinde denize giren tatilcilerden görüntü Sahilde kumda oynayan çocuklardan görüntü Kumsalda "bocce" oynayan tatilcilerden görüntü Erdemli Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Yalçın ile yapılan röportaj Denize giren vatandaşlardan görüntü Kumsalda top oynayan gençlerden görüntü Deniz oyunları aletleri ve Kızkalesi görüntüsü Tekne ile deniz muzu ile gezinti yapanlardan görüntü Erdemli Belediyesi tarafından sahile yaptırılan "Kızkalesi" yazısı ile fotoğraf çektiren vatandaşlardan ve Türk bayrağını simgeleyen Ay yıldız logosundan görüntü MERSİN (AA) – Doğu Akdeniz'in turizm kentlerinden Mersin'in simgesi konumundaki Kızkalesi'nde turizmciler, 9 günlük bayram tatilinde gelecek gurbetçileri bekliyor.

12.06.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kızkalesi sahilinde denize giren tatilcilerden görüntü

Sahilde kumda oynayan çocuklardan görüntü

Kumsalda "bocce" oynayan tatilcilerden görüntü

Erdemli Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Yalçın ile yapılan röportaj

Denize giren vatandaşlardan görüntü

Kumsalda top oynayan gençlerden görüntü

Deniz oyunları aletleri ve Kızkalesi görüntüsü

Tekne ile deniz muzu ile gezinti yapanlardan görüntü

Erdemli Belediyesi tarafından sahile yaptırılan "Kızkalesi" yazısı ile fotoğraf çektiren vatandaşlardan ve Türk bayrağını simgeleyen Ay yıldız logosundan görüntü

MERSİN (AA) – Doğu Akdeniz'in turizm kentlerinden Mersin'in simgesi konumundaki Kızkalesi'nde turizmciler, 9 günlük bayram tatilinde gelecek gurbetçileri bekliyor.

Genellikle yerli turistlerin tercihi olan, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Kızkalesi'nde, havanın son günlerde serinlemesi ve ramazanın da başlaması nedeniyle geçmiş yıllara göre sakin bir dönem yaşanıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyu sıcaklığının istenilen seviyede olmasına karşın serin havaların işlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Kötü gidişe 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin adeta ilaç olacağını aktaran Çalışkan, bayramda yurt genelinden gelen yerli turiste gurbetçilerin de katılacağını söyledi.

Çalışkan, bayramı sabırsızlıkla beklediklerinin altını çizerek, "Ramazan Bayramı tatiliyle gurbetçiler de gelecek. Tüm turizmcilerin gözü kulağı gurbetçi kardeşlerimizin yurda gelmeye başlamasında. Doğu Akdeniz sahilleri yerli turist ve de gurbetçilerle hayat buluyor. Gurbetçi kardeşlerimiz tatile geldiğinde tatil yaptığı bölgeye ekonomik destek sağlıyor." dedi.

"Okullar geç kapanıp geç açılsın"

Sezonun geç başlaması nedeniyle tatil süresi konusunda sıkıntılar yaşandığını anlatan Çalışkan, "Sezonun en verimli döneminde yani iş yapacağımız zaman okullar açılıyor ve sahillerimiz bir anda boşalıyor. Haziran ayında havalar ilk baharı andıran havada serin bir şekilde geçiyor. Bu nedenle biz okulların geç kapatılmasını ve geç açılmasını istiyoruz. İşte o zaman krizdeki turizme katkı sağlanmış olur." diye konuştu.

Mersinli Turizmciler Gurbetçileri Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersinli Turizmciler Gurbetçileri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement