Mersinli Yazar Kitap Tarlası Kurdu - Son Dakika
Güncel

Mersinli Yazar Kitap Tarlası Kurdu

Mersinli Yazar Kitap Tarlası Kurdu

Mersinli yazar kitap tarlası kurduMersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Erdemli İlçesi'nde yazar Mine Bahçeci'nin evinin bahçesinde 90 adet kitap kapağından oluşan kitap tarlası kurdu.

18.10.2016 21:42

Mersinli yazar kitap tarlası kurdu

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Erdemli İlçesi'nde yazar Mine Bahçeci'nin evinin bahçesinde 90 adet kitap kapağından oluşan kitap tarlası kurdu.

Türkiye'de ilk kez kitap tarlası kurduklarını belirten Rüştü Aydın, amaçlarının kitap okumayı ve yazmayı özendirmek, okuyan yeni bir nesle yardımcı olmak olduğunu söyledi. Kitap okuyan ve yazarların çoğalmasını arzuladıklarını belirten Aydın, "Ekimini yaptığımız kitap tarlasındaki kitaplar şimdilik Mersinli yazarların kitaplarından oluşuyor. İleriki dönemde bunu yurt geneline ve diğer yazarların kitaplarına da uygulayacağız. Kitapların içeriğinin ise aşk, sevda ve memleket sevgisi üzerine yazılmış roman, şiir ve öykülerden oluşuyor" dedi.

Kültür ve Turizm Mersin İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da bahçedeki değneklere asılan kitap kapaklarından oluşan katip tarlasının açılışında yaptığı konuşmada, okumayı ve kitap yazmayı özendirmek adına dernek yönetimini kutladığını söyledi. İnsanla kitapların buluştuğu yerlerin genelde hep kütüphane ve okullar olduğuna dikkat çeken Kabahasanoğlu, bu uygulamayla bahçelerin de kitapların tanıtımının yapıldığı yerler arasına girdiğini kaydetti. Kabahasanoğlu, "Temennimiz bu çalışma ile okuma ve yazmanın öne çıkmış olur. İnsanların kendi kentindeki yazar ve şairlerin kitaplarını takip etmesi, kendi renklerinin farkına varması önemlidir. Kitap okuma ve yazmaya bu açıdan dikkat çekmek ve bakmakta önemlidir. Bu aktivite ile Türkiye'de ilk kez bahçeler kitaplarla renklendi. Umarım bu çalışma diğer dernek ve kurumlara da örnek olur" diye konuştu. Dernek üyesi ozanlar ise saz ve sözleri ile açılışa renk kattılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersinli Yazar Kitap Tarlası Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement