Merzifon'a Fakülte Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Merzifon'a Fakülte Kurulacak

Merzifon\'a Fakülte Kurulacak

Merzifon'da Amasya Üniversitesi'ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) kurulacağı belirtildi.

05.08.2014 10:57

Merzifon'da Amasya Üniversitesi'ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) kurulacağı belirtildi.

Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Asım Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerine fakülte kurulması kararının ardından çalışmaların hızlandığını, İİBF binasının temelinin ekim ayı sonu gibi atılmasının planlandığını söyledi.

"Sayın rektörümüzün dediği gibi, 'biz üzerimize düşeni yaptık sıra Merzifon'da" ifadesinde bulunan Çoban, şöyle devam etti:

"İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin binasının anahtar teslimi Merzifonlular tarafından yapılacak ve üniversiteye teslim edilecek düşüncesiyle bu fakültenin kurulumu gerçekleşti. Merzifon Belediyesi, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Merzifon Sanayici ve İş Adamları Derneği fakülte binasının yapımı için söz verdi. İstanbul'da bulunan Merzifonlu bir mimarlık bürosu ile bağlantıya geçildi. Mimar Merzifon'a davet edildi ve arazi gösterildi. 80 dönümlük bir araziye üniversite kompleksi gibi bir yerleşke hazırlamışlar ve bize sundular. Proje şu an çiziliyor aynı zamanda maliyetlendirme işlemi de tamamlandı. Yeni Belediye Başkanı Alp Kargı bey de bu noktada çok güzel bir davranış ortaya koydu. Alp Kargı bey, 'Kadri başkanın vaadi benim vaadimdir, devlette devamlılık esastır, belediye başkanı kendi şahsı adına söz vermez kurum adına verir. Böyle bir söz verilmiş encümenden de karar çıkarılmış, bu söz bizim sözümüzdür' dedi. Ekim ayı ya da ekim ayı sonu gibi temel atılacağını ümit ediyorum. Ekip de bu yönde çalışıyor. İnşallah Merzifonluların desteği ile fakülte yapımı kesintisiz yürüyecek."

Merzifon Meslek Yüksekokulu'nda mükemmel bir uyum olduğunu da ifade eden Çoban, "Öğrenci istediği zaman istediği hocaya ulaşabiliyor. Teknik programlarımız yeteri kadar vardı. Gelecek vadeden, istihdam noktasında sıkıntı bulunmayan programları açıp okulumuza kazandırmak istedik. Basın yayın ve İşçi sağlığı, iş güvenliği bölümleri de bu şekilde doğdu. Açılan bu bölümler vakıf üniversitelerinde para ile okunan bölümler, kontenjanlar dolu. Devlet üniversitelerinde bir elin parmağını geçmeyecek kadar az okullarda bu bölümler var. Bunlardan birisi de biziz" diye konuştu.

Bu yıl yüksekokulda 880 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında yaklaşık 1200 öğrencinin eğitim göreceğini belirten Çoban, "Okulumuzun çevresinde inşaatlarımız devam ediyor. Bu inşaatların sezon başına kadar yetişeceğini düşünüyorum. Gerekli düzenlemeler yapılarak eğitim ve öğretime yetişecektir. Şu anda 2 bin öğrencimiz olsa dahi öğrencilerimizi sınıfsız bırakmayacak bir mekana sahibiz" dedi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon'a Fakülte Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Merzifonlu: Coğrafi konumu açısından diğer ilçelere ve Amasya'ya oranla Merzifon ön plana çıkmıştır. Sizler nasıl insanlarsınız anlamıyorum memleketinize yapılan yatırımı eleştiriyorsunuz! 1 0 Yanıtla

Advertisement