Merzifon Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Protokol İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Merzifon Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Protokol İmzaladı

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Merzifon Şubesi’yle telsiz haberleşme çevrimi hizmetlerinde işbirliği ve koordinasyon sağlanmasına ilişkin imzaladıkları protokolle Karadeniz Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

23.09.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Merzifon Şubesi'yle telsiz haberleşme çevrimi hizmetlerinde işbirliği ve koordinasyon sağlanmasına ilişkin imzaladıkları protokolle Karadeniz Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Protokol, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti  (TRAC) Merzifon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Elik'in katılımıyla Başkan Kargı'nın makamında imzalandı.

Merzifon'un deprem bölgesi olduğu ve imzalanan protokolün afet halinde büyük önem taşıdığını hatırlatan Kargı, şunları kaydetti:

"Merzifonumuz orijinal bir fay hattı üzerinde bulunuyor. Her an doğal bir afetle karşı karşıya kalabiliriz. Telefon hatları bu gibi durumlarda çalışmaz hale gelebiliyor ve sağlıklı bir iletişim ağına ihtiyaç duyulabiliyor. Telsiz sistemi her koşulda en kısa sürede iletişim kurulabilecek en sağlıklı sistem. Deprem, sel, yangın ve benzeri olumsuz durumlarda zamanında iletişim kurup müdahale edebilmek ortaya çıkabilecek acı durumların kötü sonuçlarını en aza indirecektir. İmza attığımız protokol Merzifon için hayati bir önem taşıyor. Bu yüzden kesinlikle imzada kalmayacak, en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti yetkilileri İtfaiye, Fen İşleri gibi konuyla ilgili müdürlük temsilcilerimize telsiz kullanımıyla ilgili gerekli bilgileri verecek. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti'ne bu ortak çalışmamızdaki gayretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyor, projemizin Merzifonumuz'a hayırlı olmasını diliyorum." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement