Merzifon Tso'dan Üyeleri İçin Kredi Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Merzifon Tso'dan Üyeleri İçin Kredi Anlaşması

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş arasında KOBİ'lere banka üzerinden düşük faizli kredi temini için protokol imzalandı.

20.04.2016 13:27

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş arasında KOBİ'lere banka üzerinden düşük faizli kredi temini için protokol imzalandı.

Yapılan protokolle Merzifon TSO üyesi, bankaya kredi talebini iletecek, banka kredi talebini Kredi Garanti Fonu garantörlüğünde değerlendirdikten sonra en geç üç gün içinde kredi talebi karara bağlanarak, verilecek kredi limiti banka ve üye arasında yapılacak akitle belirlenecek.

Merzifon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fatih Altınay, yaptığı açıklamada, Türkiye Garanti Bankası A.Ş ile yaptıkları protokol kapsamında üyelerin finansmana erişimini sağlamak istediklerini belirtti.

Yaptıkları anlaşmayla bankadan gerekli kolaylıkları üyelerine sağlamasını beklediklerini dile getiren Altınay,

"Ticaret hayatında belirli bir süredir durgunluk yaşıyorduk. Şuanda işlerde bir kıpırdanma olmaya başladı. Bizde esnafımıza katkı sağlamak için bu anlaşmayı imzaladık. Yetkili bankanın çalışanı sisteme girdiğinde diğer bankalarla olan işlemleride gördüğü için, geçmiş dönemde ödemede güçlük çekmiş ve düzenli kredi ödemelerini gerçekleştirememiş ticaret erbabı kişilerin kredi çekmeleri hem çok zorlaştırıldı. Hem de olanaksız hale geldi. Şuanda aranılan işletmeci ve işletmedeki kural kredi kullanımında ticari sicilinin temiz olması ve borç tıkanması olmaması gerekiyor bu şartlar altında olan esnafımıza kredi kolaylığı sağlanıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merzifon Tso'dan Üyeleri İçin Kredi Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement