Meslek Liseli Öğrenciler Staj Eğitimi İçin Avrupa'ya Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Meslek Liseli Öğrenciler Staj Eğitimi İçin Avrupa'ya Gidiyor

Kayseri Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans ) tarafından kabul edilen ‘’Mesleki Eğitim Veren Liselerde Alan Niteliklerinin Artırılması-M.E.V.L.A.N.A ‘’ isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim programı kapsamında Meslek Lisesi öğrencileri staj eğitimi için Avrupa’ya gidiyor.

29.05.2015 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans ) tarafından kabul edilen "Mesleki Eğitim Veren Liselerde Alan Niteliklerinin Artırılması-M.E.V.L.A.N.A " isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim programı kapsamında Meslek Lisesi öğrencileri staj eğitimi için Avrupa'ya gidiyor.

Program dahilinde Avrupa'nın 5 farklı ülkesi Hollanda, Polonya, Macaristan, Portekiz ve Çek Cumhuriyet'inde 3 haftalık staj eğitimi görecek öğrenciler, mesleki eğitimlerinin yanı sıra bulunduğu ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini de gezecekler. Bu staj eğitimine Kayseri'de eğitim ve öğretimine devam eden Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyyid Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden farklı alanlarda eğitim alan 54 öğrenci yararlanacak. Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir "Bu tür AB değişim programlarının öğrencilerin gelecekteki iş yaşamlarına olumlu yansımalarının yanı sıra değişik kültür ve ülkeleri tanıma tecrübesinin öğrenciler üzerinde unutulmaz etkileri olacak" dedi. Yurtdışına çıkacak olan ilk 10 kişilik grup 31 Mayıs'ta Çek Cumhuriyeti başkenti Prag'a hareket edecek. Diğer gruplar Ekim 2015 sonuna kadar yurtdışı staj eğitimlerini bitirmiş olacaklar. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meslek Liseli Öğrenciler Staj Eğitimi İçin Avrupa'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement