Mesleki Eğitimi ile Kadın İstihdamının Artırılması Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Mesleki Eğitimi ile Kadın İstihdamının Artırılması Projesi Tanıtıldı

Mesleki Eğitimi ile Kadın İstihdamının Artırılması Projesi Tanıtıldı

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Mesleki Eğitimi İle Kadın İstihdamının Artırılması Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

26.03.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Mesleki Eğitimi ile Kadın İstihdamının Artırılması Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TPAO Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmety Kuruş, sanayiciler, iş adamları, okul müdürleri ve öğretmenler ile proje görevlileri katıldı.

Projenin tanıtım gecesinde bir konuşma gerçekleştiren Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmety Kuruş, "2014 teklif döneminde Erasmus+K1 kapsamında hazırlanan projenin amacı ilimizde mesleki eğitim gören kız öğrencileri sayısının artırılması yoluyla kadınların iş gücüne katılım oranını yükseltmektir. Türkiye'de kadınların istihdama katılım düzeyinin istenen seviyede olmaması, gelişme ve gelişmekte olan diğer ülkelere göre oldukça düşük düzeyde olması (yüzde 27.7) projenin hazırlanmasındaki önemli gerekçelerdir. Yine mesleki ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin iş bulma oranlarının akademik lise mezunlarından daha yüksek olması, (yüzde 64, yüzde 52) meslek liselerinin dolayısıyla mesleki eğitimin önemini ortaya koymaktadır. Kız öğrencilerinin Mesleki Teknik Eğitim veren okulları tercih dağılımında bölgelere ve illere göre büyük farklılıklar göstermesi, Adıyaman'da, mesleki teknik liselerin sadece erkeklerin öğrenim gördüğü okullarmış gibi algılanması, dolayısıyla bu okullarda kız çocuklarının okullaşma oranı oldukça düşük düzeyde kalması (yüzde 0.07) bu projenin yazılma gerçekleri arasında sayıla bilir. Okullarımızdaki, kız öğrenci oranlarının artırılması ve dolayısıyla mesleki eğitimle ildeki kadın istihdamının artırılması için bu projeyi hazırlamış bulunuyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen ise, bu tür projelerin önem taşıdığını ve bu projelere oldukça önemsediklerini belirterek projenin hayırlara vesile olmasını dileyip projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından proje görevlileri tarafından projenin tanıtımı yapıldı. Yapılan tanıtım sonrasında proje tanıtım toplantısına katılanlara yemek ikramında bulunuldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mesleki Eğitimi ile Kadın İstihdamının Artırılması Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement