Meslektaşlarından, Kalp Krizinden Ölen Öğretmen İçin Derse Girmeme Eylemi - Son Dakika
Güncel

Meslektaşlarından, Kalp Krizinden Ölen Öğretmen İçin Derse Girmeme Eylemi

Yalova’da öğretmenler, Vali Selim Cebiroğlu’nun ikazından sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için derse girmeme eylemi yaparak, Cebiroğlu’nu istifaya çağırdı.

06.04.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da öğretmenler, Vali Selim Cebiroğlu'nun ikazından sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için derse girmeme eylemi yaparak, Cebiroğlu'nu istifaya çağırdı.

Yalova'da çeşitli sendikalara üye öğretmenler, hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde eylem yaptı. Ellerinde pankartlarla toplanan öğretmenler, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu istifaya davet ettiler. Ardından eyleme katılan sendikalar adına yapılan ortak açıklamada, "Bugün tüm okullarda Halil Serkan Öz öğretmenimizin ölümü nedeniyle derslere girmiyoruz. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye'nin 4 bir yanında protesto ediyor, 1 hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak acımız büyük. Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Bugün aynı zamanda doğum günü olan Halil Serkan öğretmen artık bizimle birlikte okul koridorlarında dolaşamayacak" denildi.

Eylemci öğretmenler bugün ders yapmadı. Halil Serkan Öz'ün fotoğrafının üzerine tebeşir ve kravatlarını bırakan öğretmenler, alkışlar eşliğinde oturma eylemi yaptı. Eyleme, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de destek verdi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meslektaşlarından, Kalp Krizinden Ölen Öğretmen İçin Derse Girmeme Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement