Mesud Barzani: Hiçbir Zaman Savaşı İsteyen Taraf Olmadık - Son Dakika
Güncel

Mesud Barzani: Hiçbir Zaman Savaşı İsteyen Taraf Olmadık

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, terör örgütü IŞİD'e yönelik mücadelelerine ilişkin, "Hiçbir zaman savaşı isteyen taraf olmadıklarını." söyledi.

07.10.2015 15:06  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü IŞİD'e yönelik mücadelelerine ilişkin, hiçbir zaman savaşı isteyen taraf olmadıklarını, düşmana karşı kendilerini savunduklarını belirtti.

KADIN PEŞMERGELERİN EĞİTİLDİĞİ EĞİTİM AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

IKBY Başkanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Barzani, Duhok ilinin Zaho ilçesinde kadın Peşmergelerin eğitildiği Askeri Eğitim Akademisi'ni ziyaret etti. Barzani, burada yaptığı konuşmada bundan sonra kadınların da erkeklerle omuz omuza IŞİD'e karşı savaşa katılacağını belirtti.

ERKEK VE KADINLAR ARASINDA FARK OLMADIĞINI BELİRTTİ

Dünyaya Kürt bölgesinin açık bir toplum olduğunu, erkek ve kadınlar arasında fark olmadığını göstermek istediklerini dile getiren Barzani, "Kadınlarımızın profesyonel bir şekilde askeri disiplini öğrenmeleri ve erkek Peşmergelerle omuz omuza IŞİD'e karşı savaşmaları beni ziyadesiyle memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ EVİMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİ"

DAEŞ'le yürütülen mücadeleye de değinen Barzani, bu savaşın kendileri için çok yeni bir tarz olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Hiçbir zaman kimseyle savaşmak istemedik. Kimsenin toprağına saldırmadık ve işgal etmedik. Fakat Kürtlerin düşmanları, bize saldırmaktan geri durmadı. Düşman, topraklarımıza saldırdı ve savaş evimizde gerçekleşti. Biz sadece kendimizi savunduk."

Mesud Barzani: Hiçbir Zaman Savaşı İsteyen Taraf Olmadık
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesud Barzani: Hiçbir Zaman Savaşı İsteyen Taraf Olmadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement