Mesut Barzani Irak Türkmen Cephesi Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Mesut Barzani Irak Türkmen Cephesi Heyetini Kabul Etti

Mesut Barzani Irak Türkmen Cephesi Heyetini Kabul Etti

Irak kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Türkmen Cephesi ITC ile Kürdistan Demokratik Partisi KDP arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ve ITC Yürütme Kurulu üyeleri ile görüştü.

05.07.2016 03:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Türkmen Cephesi ITC ile Kürdistan Demokratik Partisi KDP arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ve ITC Yürütme Kurulu üyeleri ile görüştü.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Türkmen Cephesi ITC ile Kürdistan Demokratik Partisi KDP arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ve ITC Yürütme Kurulu üyeleri ile Erbil'e bağlı Selahaddin'deki özel bürosunda görüştü.

Görüşmede, ülkede yaşanan son gelişmeleri, yaşanan siyasi kriz ve güvenlik ihlalleri ile ikili ilişkilerin daha güçlendirilmesi ve Türkmen halkı ile Kürt halkının hakları konuları ele alındı. Ayrıca Musul'un kurtarma operasyonu ve burada Türkmen gücünün de yer alması ve Kürt Hükümeti ile Merkezi Hükümetle işbirliği ve bu konuların gerçekleşmesi içinde ortak komisyonların kurulması konuşuldu. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ise, Kürt hükümeti ile merkezi hükümet arasındaki sorunların bir an önce diyalog ve görüşmelerle çözülmesini ifade ederken, Kuzey Irak'taki siyasi partiler arasındaki sorunlarında tüm siyasi partiler arasında ortak görüşle çözülmesini dile getirdi. Salihi, bazı küçük görüş ayrılığı olsa da, mutlaka birlik, beraberlik ve işbirliği içinde ortak görüşle çözümler aranmasını söyledi. IKBY Başkanı Mesut Barzani ise, Türkmen Halkı'nın çok zarar gördüğünü ve Kürt kardeşleri gibi eski rejim zamanında büyük mazlumiyete maruz kaldıklarını belirtti. Barzani, "Türkmenlerin mutlaka hem Kürdistan'da hem de Bağdat hükümetinde siyasi arenada yer almalarını ve temsil etmelerini kaydederken, Türkmen halkı Irak Halkı'nın önemli bir unsurudur ve buda doğal bir haklarıdır "dedi.

- Irak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mesut Barzani Irak Türkmen Cephesi Heyetini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement