Mesut Barzani, Musullu Aşiret Liderleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Mesut Barzani, Musullu Aşiret Liderleriyle Buluştu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, örgüte destek verenlerin, DAEŞ militanlarıyla aynı kaderi yaşayacaklarını söyledi.

15.03.2015 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, örgüte destek verenlerin, DAEŞ militanlarıyla aynı kaderi yaşayacaklarını söyledi.

Barzani, Musul'un Rabia ve Zummar ilçeleri aşiret reisleriyle Sihele bölgesinde bir araya geldi. Barzani, toplantıda yaptığı konuşmada DAEŞ'e destek veren ve örgüte katılanlara mesajının çok net olduğunu dile getirerek, "Örgüte destek verenler, DAEŞ ile aynı kaderi yaşayacaklar. DAEŞ'e istihbarat sağlayan ve onların ilerleyişine yardımcı olanlara farklı bir cevabımız olur. Ben bu konuda size karşı çok netim ve sizin de bu şekilde davranmanız gerekir" diye konuştu.

DAEŞ'in hiçbir geleceği olmadığına işaret eden Barzani, "Ancak bu çatışmaların veya tehlikenin bittiği anlamına gelmez. İleride DAEŞ'e benzer herhangi bir örgüte karşı her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Düşmanlarımız çoktur. Bu yüzden eğer birlikte olursak hiç kimse bizi yenemez" ifadesini kullandı.

Barzani, bu kadar katliam ve yıkımdan sonra hala DAEŞ'e katılanlara "çok şaşırdığını" dile getirerek, şöyle konuştu:

"DAEŞ, peygamberin kabrini, camileri ve kutsal yerleri bile patlattı. Çok şaşırıyorum, DAEŞ'e katılan insanlar, nasıl hala örgütte kalıyor. Sen nasıl, peygamberin mezarını yıkan bir örgüte destek verebilirsin. DAEŞ, Musul'da tüm tarihi ve medeniyetlerin geçmişini yerle bir etti. Bu süreçte dersimizi aldık. Bu yüzden suçluların bölgeye dönmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Kalan diğer bölgelerin kurtarılması için elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz."

Toplantıya katılan Musullu aşiret liderleriyse Peşmerge güçlerinin, kentin kuzeyindeki yerleşim birimlerinde gösterdiği tavırdan dolayı Barzani'ye teşekkür etti. Zummar, Tılkef, Rabia, Sinun ve Şengal gibi ilçe ve nahiyelerde yaşanan çatışmalardan ötürü evlerin yıkıldığın, köprülerin patlatıldığını ve yolların tahrip edildiğini dile getiren aşiret liderleri, DAEŞ'e karşı tüm unsurların birlikte hareket etmesini istediler.

Kürt bölgesinin kendilerine kapılarını açma konusunda cömert davrandığını vurgulayan aşiret liderlerinin, "evlerimizi yapmamıza yardım edin" taleplerine, Barzani olumlu cevap verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesut Barzani, Musullu Aşiret Liderleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement