Metal İşçileri, Greve Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Metal İşçileri, Greve Çıkıyor

Metal İşçileri, Greve Çıkıyor

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Aydın: "Yaklaşık 6 aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde MESS ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle 29 Ocak'tan itibaren uygulanacak grev için iş yerlerinde ilanlar asılmaya başlandı"

19.01.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, yaklaşık 6 aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'yla (MESS) anlaşma sağlanamaması nedeniyle 29 Ocak'tan itibaren uygulanacak grev için iş yerlerinde ilanlar asılmaya başlandığını söyledi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl marttan bu yana 2014-2016 grup toplu iş sözleşmesine hazırlık yapıldığını belirterek, yerli ve yabancı büyük sermaye gruplarının bulunduğu iş kolunda, yaklaşık 6 aydan bu yana sürdürülen müzakerelerde MESS'in tutumundan dolayı anlaşma sağlanamadığını öne sürdü.

Merkez Toplu İş Sözleşme Komisyonu'nun 10 Ocak'ta toplandığını, işveren sendikası MESS'in önerdiği yüzde 9,78 zam ve 3 yıllık sözleşmenin kabul edilmediğini aktaran Aydın, "Mücadele kararı alınması gerektiğini merkez yönetim kuruluna bildirmiştir. Sendikamızın merkez yönetim kurulu, 14 Ocak'ta MESS grubuna bağlı 42 iş yerinde 29 Ocak itibarıyla grev kararı almıştır. Bu karardan sonra 15 Ocak'ta grev kağıtları iş yerlerine asılmış ve ilan edilmiştir. Grev ilanları asıldığı gün itibarıyla toplu sözleşme komitelerinin sayıları artırılarak grev komitesine dönüştürülüp grev eğitimi verilmeye başlanmış, nöbet çizelgeleri hazırlanmış ve bu zorlu sürece hazırlıklarını tamamlamıştır" diye konuştu.

Sendika'nın Gebze Şubesi olarak MESS grubuna bağlı 18 iş yerinde 5 bin üyeleri bulunduğuna dikkati çeken Aydın, "Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Birleşik Metal İş Sendikası, emeğinin karşılığını alamadığı için greve gidiyor" dedi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Metal İşçileri, Greve Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement