Metal İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi - Son Dakika
Güncel

Metal İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi

Birleşik Metal İş Sendikası, DİSK, KESK, TMMOB üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, metal işçilerinin grev hakkının iade edilmesi için yürüyüş yaptı.

03.02.2015 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası, DİSK, KESK, TMMOB üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, metal işçilerinin grev hakkının iade edilmesi için yürüyüş yaptı.

E-5 Karayolu üzerindeki Kartal Köprüsü'nde bir araya gelen ve "Grev haktır yasaklanamaz" pankartı açan gruptakiler, slogan atarak Sanayi Caddesi'nden, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı binasının bulunduğu eski Üsküdar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Bakanlar Kurulu kararı ile metal işçilerinin grevinin ertelendiğini hatırlatarak, "Grev hakkı ILO Sözleşmeleri dahil olmak üzere pek çok uluslararası sözleşmenin güvencesi altındadır. ILO Örgütlenme Özgürlüğü Komitesi'nin 1996 tarihli raporuna göre, içinde metal sektörünün de bulunduğu çok sayıda sektör, grev yasağı kapsamına alınmaz" diye konuştu.

Göktaş, grevin hak olduğunu anlatarak, "Grev engellenemez ve yasaklanamaz, Metal işçilerinin grev hakları derhal iade edilmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından, gruptakiler dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Metal İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement