Metin Türker Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Metin Türker Mezarı Başında Anıldı

Metin Türker Mezarı Başında Anıldı

Eski Hak İş Genel Sekreteri ve Çelik İş Sendikası eski genel başkanlarından Metin Türker, ölümünün 16. yılında mezarı başında anıldı

06.12.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski genel başkanlarından Metin Türker, ölümünün 16. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de yaşamını yitiren Türker için Öğlebeli Mahallesi'ndeki anıt mezarının başında anma töreni düzenlendi.

Duaların okunduğu törene, Türker'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, futbolcular, sendika üyeleri ve işçiler katıldı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, burada yaptığı konuşmada, Türker'in ölümünün 16. yılında onun yolunda ve ilkeleri doğrultusunda yürüdüklerini söyledi.

Türker'in eserlerinin bugün önlerine ışık tutuğunu vurgulayan Gül, "Türk çalışma ve sosyal yaşamına çok katkıları oldu. KARDEMİR, Çelik-İş Sendikası ve Kardemir Karabükspor gibi kuruluşları bizlere teslim etmiştir. Bu üç kuruluş Türkiye'nin yükselen yıldızları olmuştur. KARDEMİR bugün ülkemizin yükselen bir yıldızıdır. Türker'in KARDEMİR için vermiş olduğu mücadele bugün haklılığını göstermektedir. Sıkıntılı bir dönemden fabrika bugün ülkemizin en çok katma değer katan bir kuruluşu haline gelmiştir. Kapatılmaması konusunda mücadelesini sonuna kadar sürdüren rahmetli Metin Türker'in mücadelesi bugün bir örnektir. Hayatı pahasına bu mücadeleyi vermiştir. Bugün bize emanet ettiği sendika, ülkemizin çalışma yaşamına yön vermektedir. Ruhu şad olsun. Onun gösterdiği yolda mücadelemizi ona yakışır bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Metin Türker Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement