Metro Turizm'in 100 Yeni Araç Alımı - Son Dakika
Yerel

Metro Turizm'in 100 Yeni Araç Alımı

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, firma olarak geçtiğimiz yıl 23 milyon 37 bin yolcu taşıdıklarını, bu yıl 26 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

02.03.2015 15:18

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, firma olarak geçtiğimiz yıl 23 milyon 37 bin yolcu taşıdıklarını, bu yıl 26 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Ayyıldız, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılında bir firmayla yaptıkları 100 araçlık yeni otobüs yatırımı kapsamında, 10 otobüsün teslim alınması amacıyla Erzurum'da bulunduklarını belirtti.

Bu yıl araç filosuna katılacak 100 aracın tamamının 2+1 süit modeller olduğunu ifade eden Ayyıldız, bu araçların Türkiye'nin her tarafına olduğu gibi Erzurum'a da hizmet vereceğini dile getirdi.

Bu noktaya hayallerle değil, doğrularla geldiklerini anlatan Ayyıldız, firma olarak 23. yıllarında 23 milyon 37 bin yolcu taşıyarak sektör adına tarihi bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu yıl 26 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Ayyıldız, şöyle konuştu:

"100 otobüsün bize mayıs ayında katılması ve yapacağımız seferler, firmamıza 1 milyon 800 bin yolcu katacaktır. Türkiye'de araç filosu ve taşıdığı yolcu sayısı olarak açıkara lideriz. Globalleşen dünyada taşıma alternatiflerinin çoğalması, ülke için çok önemli bir değerdir. Hava, deniz ve diğer ulaşım alanları var. Tabi sektör bu anlamda zorlanmıyor mu, zorlanıyor. Ancak 77 ilde bulunmamız, oluşturduğumuz çapraz ve kısa hatlarla çok da bu işten etkilenmiyoruz. Buna göre hazırlıklarımızı yaptık. Bir fırtına kopuyor, hava bozuyor, yağmur ve kar yağıyor, yollar çamur oluyor. Bir bakıyorsunuz deniz, raylar ve hava iptal, yine giden karayolu. Bu yolun cefasını, çeken karayolu taşımacılığıdır."

6 yıl önce "bu sektör 5 yıl içinde bitecek" denildiğini anımsatan Ayyıldız, o dönemde 13 milyon 777 bin 448 yolcu taşıdıklarını kaydetti.

Ayyıldız, "Bugün ise 23 milyon 37 bin yolcu taşımışız. Bizi çok etkilemediği, dersimizi çok iyi çalıştığımız açık ve net ortadadır. Bu tatlı rekabet havada ve karada da olacaktır, Öte yandan firma olarak yaklaşık 30 bin kişiye istihdam olanağı sağladık. Bu büyük bir istihdam" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Metro Turizm'in 100 Yeni Araç Alımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement