Metro, Türkiye'nin Yetenekli Şeflerine Desteğini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Metro, Türkiye'nin Yetenekli Şeflerine Desteğini Sürdürüyor

Metro Toptancı Market, Bocuse d'Or Türkiye'ye ana sponsor oldu

17.10.2015 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metro Toptancı Market, adını 'Yüzyılın Şefi' seçilen efsanevi Fransız şef Paul Bocuse'den alan, dünyanın en prestijli gastronomi yarışması Bocuse d'Or Türkiye'ye Ana Sponsor ve Ürün Tedarik Sponsoru olarak destek veriyor.

Gastronomi dünyasının en prestijli yarışması olan Bocuse d'Or'un Türkiye ayağının ana sponsoru olan Metro, aynı zamanda yarışmanın ürün tedarik sponsorluğunu da üstleniyor

Finalistler, Metro'nun gastronomi profesyonellerine ilham vermek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla tasarladığı Gastronometro'da yapılan seçmeler sonucu belirlendi.

Bu sene Bocuse d'or Türkiye finalisti olmak için yarışacak isimler; Seasons Restaurant şefi Mutlu Şevket Yılmaz, The St. Regis İstanbul'un şefi Harun Keskin, Alavya Oteli şefi Murat Çakıroğlu ve The Marmara Oteli şefi Erol Varlık oldu.

26 - 28 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Sirha Fuarı'nın ikinci gününde gerçekleşecek Türkiye seçmelerinde finalistler 5 saat 35 dakika boyunca yarışacak ve Bocuse d'Or Avrupa Finali'nde ülkemizi temsil etmek için kıyasıya yarışacak.

Özerkan: "Türk mutfağını dünyaya tanıtıyoruz"

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Bocuse d'Or Türkiye sponsorluğuna yönelik; "Türk mutfağı ve kültürünün hak ettiği yeri bulması için şeflerimizin yanında yer alıyoruz. Bu amaçla Bocuse d'Or gibi dünyanın en önemli gastronomi yarışmalarından birinin Türkiye'de gerçekleşmesinde önemli rol oynuyoruz. İnanıyoruz ki, bu tür yarışmalar sayesinde hem genç ve yetenekli şeflerimiz dünya arenasında tanınacak hem de Türk mutfağını dünyaya tanıtacaklar" dedi.

Metro, her zaman şeflerin yanında

Metro, 2013'te Türkiye'de ilk kez düzenlenen ulusal seçmelerde ana sponsor ve ürün tedarikçisi olmuş; Stockholm 2014 Finali'nin ilk Türk adayı Şef Gürcan Gülmez ve ekibini, Avrupa Finali doğrultusunda yaptığı çalışmalar ve hazırlıklar sırasında kapsamlı biçimde desteklemişti. Metro, Şef Gürcan Gülmez'e hem ürün tedarik ve eğitim desteği sağlamış, hem de Kağıthane mağazası içinde oluşturulan özel mutfakta yarışmaya hazırlanması için en uygun şartları sağlamıştı.

Bocuse d'Or: Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması

Bocuse d'Or, efsanevi şef Paul Bocuse tarafından 1987 yılında Fransa'nın Lyon kentinde yapılan resmi açılışından bu yana, gastronomi alanında 'Dünya Şampiyonası' olarak kabul ediliyor. Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması olan Bocuse d'Or, 60 ülkeden 2.000 şefin yarıştığı ve her ülkenin kendine has bir hammadde kullanması zorunluluğu olan uluslararası bir yarışma özelliği taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Metro, Türkiye'nin Yetenekli Şeflerine Desteğini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement