Mevka'dan Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mevka'dan Bilgilendirme Toplantısı

Mevka\'dan Bilgilendirme Toplantısı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Karaman'da, 2014 Mali Destek Programları bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi.

19.12.2013 17:47

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Karaman'da, 2014 Mali Destek Programları bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi.

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, enerji yatırım projelerine önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Altyapı çalışmalarıyla ilgili hibe destekleri olduğunu anımsatan Koca, "Ama ben bilgi teknolojilerinin üzerinde durmak istiyorum. Karaman Türkçe'nin başkenti ama aynı zamanda yenilenebilir enerjinin başkenti olmaya aday. Bilgi teknoloji odaklı desteklerin içerisinde yenilenebilir enerji de var. Bunu en iyi şeklide değerlendirmeliyiz. Bütün çatılarda suyun ısınması için güneş panelleri var. Bunu biraz daha geliştirip evimizin çatısına, kurum ve kuruluşların çatısına panellerimizi kursak binamızın elektriğini üretebiliriz. Bu konunun üzerinde durmalıyız" dedi.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da 26 kalkınma ajansına 34 bin projenin başvurusunun yaptığını söyledi. MEVKA'ya 2 bin 625 projenin başvuru yaptığını ifade eden Akman, şunları kaydetti:

"MEVKA 2014 Mali Destek programları kapsamında Karaman'da tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledik. Toplantılarımız çeşitli tarihlerde devam edecek. Bugüne kadar 26 kalkınma ajansına başvuru sayısı 34 bin adet olmuş ve her bir ajansa da ortalama bin 300 adet başvuru yapılmış. Ancak MEVKA'ya 2 bin 615 başvuru yapılmış. Desteklenen proje sayısı bakımından da 8 bin 400 adet proje destek almış. Ajans başı ortalama da 320 adet, ancak MEVKA'nın ortalaması 685. Yüzde 8.3'lük oran var. Harekete geçirilen toplam kaynak 3 milyar lira. 80 milyon lira da MEVKA dağıtmış. MEVKA olarak ortalamaların üzerinde seyrediyoruz. 2014'te 15 milyon liralık bir çağrıya çıktık. 2014 için ayrıca ayırdığımız 1 milyon liralık bir kaynak var." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevka'dan Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement