Mevlit Kandili - Son Dakika
Yerel

Mevlit Kandili

AK Parti Adana Milletvekili Gürkan ve Ceyhan Belediye Başkanı Öztürk mesaj yayımladı.

01.01.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, 2 Ocak Cuma gününü cumartesiye bağlayan gecenin, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin 1444'üncü yıl dönümünün kutlanacağını anımsattı.

Gürkan mesajında şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz, yüce rabbimizin insanlığa gönderdiği en son elçi olmakla birlikte, bütün insanlığın kurtuluşuna ve zulmetten nura geçişin vesilesi olmuştur. O'nun rahmet yüklü mesajları, hikmetlerle dolu ve yüksek ahlaklı örnek yaşantısı, bütün insanlık için umut olmaya devam etmektedir. Yüce Allah'ın son peygamberine ümmet olmak, O'na tabi olmayı, O'nu idrak etmeye çalışmayı ve O'nun gösterdiği istikamette yaşamayı gerektirir. Mevlit Kandili vesilesi ile O'nun ümmeti olmakla her zaman şeref duyan bizler, tüm insanlık için en güzel örnek olan sevgili Peygamberimizin tebliğini, ahlakını ve sevgisini ne kadar içselleştirdiğimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili'nin, tüm insanlığa huzur getirmesini, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını diliyor, Tüm İslam Aleminin Mevlid Kandili'ni kutluyorum."

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise Mevlit Kandili'ni yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Bu günün hayırlar getirmesini temenni eden Öztürk, "Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber Efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri çok umutlu kılmaktadır" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlit Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement