Mevsimlik İşçilerin Zorlu Yaşamı - Muş - Son Dakika
Güncel

Mevsimlik İşçilerin Zorlu Yaşamı - Muş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çadırlardan genel görüntü Bir çadır içinde yaşayan aileden görüntüler Sanayi Koç un açıklaması Genel görüntüler Çocuklardan ve ailelerden genel görüntüler Bir çocuğun kuzuyu biberonla beslemesi Mevsimlik işçilerin zorlu yaşamı Yaz aylarında Doğu Anadolu Bölgesi'nin farklı illerinden karpuz ve pancar tarlalarında çalışmak için Muş'a gelen mevsimlik işçiler, kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

23.06.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çadırlardan genel görüntü

Bir çadır içinde yaşayan aileden görüntüler

Sanayi Koç un açıklaması

Genel görüntüler

Çocuklardan ve ailelerden genel görüntüler

Bir çocuğun kuzuyu biberonla beslemesi Mevsimlik işçilerin zorlu yaşamı

Yaz aylarında Doğu Anadolu Bölgesi'nin farklı illerinden karpuz ve pancar tarlalarında çalışmak için Muş'a gelen mevsimlik işçiler, kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Anlaştıkları çiftçilerin tarlalarında karpuz eken, çapa yapan mevsimlik işçiler, sezon boyunca kazandıkları parayla geçinmeye çalışıyor.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden ailesiyle Muş'a gelen 65 yaşındaki Sanayi Koç, yılın 4 mevsimini farklı yörelerde çalışarak geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Evimiz sırtımızda, nerede çalışacak iş bulursak oraya gidiyoruz." diyen Koç, şöyle devam etti:

"Şu anda yaklaşık 60 kişilik 6 aile Muş'a geldik ve değişik köylerde çapa yapıyoruz. Burada bir aya kadar işimiz biter. Bu sefer başka bir ilde iş arayışına başlayacağız. Çünkü bizim başka işimiz yok. Yapabileceğimiz, ekebileceğimiz ve oturabileceğimiz bir mekanımız yok. Çocukluğumdan bu yana ailece mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Gerek Batı'da gerekse Doğu'da ülkemizin neresinde ekmek parası kazanıyorsak oraya çadırımızı kurarız."

Mevsimlik İşçilerin Zorlu Yaşamı - Muş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevsimlik İşçilerin Zorlu Yaşamı - Muş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement