Mezarlıklar Bayrama Hazır - Son Dakika
Yerel

Mezarlıklar Bayrama Hazır

Mezarlıklar Bayrama Hazır

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içinde kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka, Cebeci Asri, Ortaköy ve Sincan Cimşit mezarlıklarında önlemleri artırdı.

12.07.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içinde kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka, Cebeci Asri, Ortaköy ve Sincan Cimşit mezarlıklarında önlemleri artırdı.

Ankara'da mezarlıklar, Ramazan Bayramı nedeniyle artacak ziyaretçi akınını karşılamaya hazır. Başkent'in mezarlık alanlarında verilen hizmet, kalitesi, temizliği ve çevre düzenlemeleriyle dikkat çekiyor.

Ankara'nın defin yükünün çoğunluğunu taşıyan Karşıyaka Mezarlığı, ağaçlandırması, çevre düzeni, temizliği, bakımı ve hizmetin en üst düzeye ulaşmasıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda mezarlıkta sürekli yenilikler yapan Büyükşehir Belediyesi, trafikten teknolojiye, aydınlatmaya, çeşmelere, toprak kaymalarını önlemeye kadar pek çok konuda çalışmaya imza atıyor.

Ankaralılar, vefat eden yakınlarını, Karşıyaka mezarlığında, bu bayram da huzur içinde ziyaret edebilecekler. Geniş bir alana sahip Karşıyaka mezarlığında bayram öncesi ana yollar temizlik araçlarıyla, ara yollar ve mezarlık araları ekiplerce temizlendi. Mezarlıkların bulunduğu parsellerde ayrık otları söküldü, mezarlık alanında bulunan arızalı çeşmeler onarıldı. Her bayramda olduğu gibi bu bayram süresince de mezarlıklarda hoparlörlerden Kur'an-ı Kerim okunacak, nöbetçi sağlık, güvenlik ve temizlik ekipleri görev başında olacak.

Karşıyaka mezarlığında, bayram süresince gelecek ziyaretçilere, tüm kapılarda ücretsiz bayram şekeri, kolonya, çay ve şampiyon ekmek ikram edilecek.

KARŞIYAKA MEZARLIĞINDA 600 ÇEŞME

Türkiye'nin en gelişkin cami ve sosyal tesislerine sahip Karşıyaka mezarlığı ile ona eşdeğer cami ve tesislerin inşa edildiği Ortaköy mezarlığında, cenaze sahiplerinin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Ortaköy mezarlığında tamamlanan altyapı ve tesislerin ardından, çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmaları yapıldı. Çevreye ilk etapta 1750 selvi ağacı ile 200 bin ardıç dikildi. Ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Ağaç zenginliği, yeşil örtüsü ve mezarların üzerlerini süsleyen rengarenk çiçeklerin egemen olduğu Karşıyaka mezarlığında 600 civarında çeşme bulunuyor.

Mezarlıklar Şube Müdürü Ali Açıkgöz, Karşıyaka mezarlığında çeşme sayısının doyum noktasına ulaştığını vurgulayarak, cenaze sahiplerinden çeşme yaptırma talebiyle gelmemelerini istedi.

BAYRAMDA RİNG SEFERİNE TAKVİYE

Karşıyaka'da alanın çok geniş olması nedeniyle, özel araçları olmayanlar için Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne ait 6 midibüs, mezarlık alanı içerisinde sürekli ring seferi yapacak. Bayram münasebetiyle oluşacak ziyaretçi yoğunluğunu dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, midibüs sayısını 10'a çıkarırken, 8 EGO otobüsü mezarlık içi ulaşıma ek katkı sağlayacak.

TEKNOLOJİ YOL GÖSTERİYOR

Başkent'teki kabristan ziyaretlerinde, MEBİS "Mezarlık Bilgisayar Sistemi" vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen Mezarlık Bilgi Sisteminde yar alan kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı, harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabiliyorlar. MEBİS'e, "http://mebis.ankara.bel.tr/Sorgula.htm" internet adresinden de ulaşılabiliyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ramazan Bayramında mezarlık içinde ve çevresinde görevlendirilecek olan ANFA özel güvenlik ekipleri, arefe günü başlayacak yoğun ziyaretçi trafiğine karşı sürücüleri yönlendirerek trafiğin akıcılığını sağlayacaklar. Güvenlik ekipleri, vatandaşlara yol-adres bilgilerinin bulunmasında da yol gösterici olacak. Yetkililer, dilenci, seyyar satıcı, sahte hoca gibi ziyaretçilerin huzurunu kaçıracak kişilerin mezarlıklara girmemesi için ANFA özel güvenlik personelinin dikkatli olacağını kaydetti. Yetkililer, yılın 365 günü mezarlıkların güvenliğini sağlayan ANFA özel güvenlik personelinin hem bayram öncesi hem de bayram süresince ziyaretçilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak şüpheli şahısları gördükleri yerde kolluk güçlerine haber vererek önleyici tedbirleri uygulayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezarlıklar Bayrama Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement