Mezitli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Mezitli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Üretici Pazarı’na 500 civarında başvuru olduğunu belirterek, pazarın en kısa sürede hizmete gireceğini bildirdi.

03.06.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Üretici Pazarı'na 500 civarında başvuru olduğunu belirterek, pazarın en kısa sürede hizmete gireceğini bildirdi.

Mezitli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısının 1. birleşimi, meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Mezitli Yeni Mahalle'deki Mezitli Deresi kenarında imar planı içerisinde kalan ve krokide gösterilen alanda, kadınların ev ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla ürettikleri ürünleri hijyen koşulları içerisinde günlük olarak satmaları için Kadın Üretici Pazarı kurulması ile ilgili teklif görüşüldü. Projeyle ilgili bilgi veren Başkan Tarhan, Kadın Üretici Pazarı projesi üzerinde titizlikle çalıştıklarını ifade ederek, "Kadın Üretici Pazarı benim önem verdiğim konulardan bir tanesidir. Çalışamayan kadınlarımız, ekonomik yönden daha bağımsız ve özgür hareket edebilmeleri için kendi ürettikleri ürünleri ve el emeklerini belediyemizin sunacağı bir mekanda pazarlama şansı bulacaklar. Başvurular tahminlerimizin çok üzerinde geldi. Şu ana kadar 500 civarında başvuru var. Bunun yarıya yakını tarımsal ürün satmak üzere başvuranlar. Bu işi organize etmek çok zor. Ufak tefek hatalarla hep birlikte geliştireceğiz, düzenleyeceğiz ve çoğaltacağız. Kadın Üretici Pazarlarını Tece'de, Davultepe'de, Mezitli'de muhtelif bölgelerde yapacağız. Halkımız ve yazlıkçılar gelip buradan alışveriş yapar ve pazarlarımız hareketli bir mekana dönüşür. Üretici pazarında ürünlerini, el emeklerini satacak olan kadınlarımızın yarısını cumartesi gününe diğer yarısını da pazar gününe sığdıracağız. Üretici kadınlarımıza Halk Eğitim tarafından girişkenlik belgesi aldıracağız ve belli kuralları olan pazar yönetmeliği çıkaracağız" dedi.

Tarhan'ın açıklamasının ardından Kadın Üretici Pazarı teklifinin, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havalesine oy birliği ile karar verildi.

Meclis toplantısında ayrıca, Mezitli Belediyesi Folklör Ekibi'nin, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan "Martin György Folk Dance Association Şti." tarafından 20-23 Temmuz 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Pearl of Danube (Tuna İncisi)" Uluslararası Folklor Festivali'ne davet edildiği belirtilerek, Mezitli Belediyesi ile Mersina Kültür ve Sanat Kulübü Derneği arasında 31 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen protokol gereğince, belediyeyi temsilen festivale gönderilecek halk oyunları ekibinin belirlenmesi için Belediye Başkanı Tarhan'a yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Meclis üyeleri, Mülkiyeti Belediyesi'ne ait olan kapalı ve açık spor alanları ile yüzme havuzlarının Mersin Üniversitesi işbirliği ile yaz-kış spor okulları faaliyetleri kapsamında işletilmesi kapsamında Mezitli Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında ortak hizmet projesi düzenlenmesi için de Başkan Tarhan'a yetki verilmesine oy birliği ile karar verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement