Mezitli'de Havuzlar Temizlikten Tam Not Aldı - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Havuzlar Temizlikten Tam Not Aldı

Mezitli\'de Havuzlar Temizlikten Tam Not Aldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’ne ait yüzme havuzlarında gerçekleştirilen temizlik çalışmaları tam not aldı.

18.07.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'ne ait yüzme havuzlarında gerçekleştirilen temizlik çalışmaları tam not aldı. Ayda bir kez denetimlerini sürdüren Mezitli Toplum Sağlığı Merkezi'ne bağlı görevliler, aldığı numuneleri inceleyerek, olumlu sonuçlar elde etti.

Hava sıcaklığının en belirgin olduğu günlerde ziyaretçi akınına uğrayan Mezitli Belediyesi Su Dünyası, aylık ortalama 10 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Su dünyası cumartesi ve pazar günleri sadece ailelere, diğer günler ise tüm vatandaşlara hizmet ediyor. Bunun dışında pazartesi günleri ise temizlik nedeniyle kapalı tutuluyor. Günde 3 defa su değerlerinin ölçüldüğü havuzlarda, günlük ortalama yüzde 35 oranında taze su takviyesi ile güneş ışınlarının suyu ısıtarak, bakteri oluşması engelleniyor. Öte yandan, havuz teknisyenleri, photemetric adı verilen özel bir cihazla, havuzlarda günlük rutin temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede havuz suyunun çeşitli değerleri kontrol ediliyor. Vatandaşların sağlığı göz önünde bulundurularak, su dünyasında bulunan havuzların dışında belediyeye bağlı diğer havuzlarda da farklı metotlar ile temizlik işlemleri düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların su dünyasında bulunan havuzlara geçen sene oranla daha fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, havuzlarda yapılan temizlik çalışmalarının büyük bir hassasiyetle gerçekleştiğini vurguladı. Havuzlardaki filtreleme temizliğine özellikle dikkat ettiklerini belirten Tarhan, "Halk sağlığına önem veriyoruz. Bu nedenle, havuzlarımızın kalbi olan 5 adet 2 bin litrelik kum filtrelerine, düzenli bir şekilde ters yıkıma ve düz durulama işlemlerini uyguluyoruz. Bu işlemlerimizi deneyimli personellerimiz nezaretinde yapıyoruz. Mezitli Toplum Sağlığı Merkezi'nden gelen görevliler, havuzlarımızdan ayda en az bir kez su numuneleri almaktadır. Alınan su numuneleri bakanlık tarafından incelenmektedir. Raporlar sonucunu ise havuzlarımızda bulunan panolarda halkımıza duyururuz. Şimdiye kadar olumsuz bir sonuç oluşmamış, sonuçların tamamı pozitif çıkmıştır" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Havuzlar Temizlikten Tam Not Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement