Mezitli'de "Oyun Kitaplığı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de "Oyun Kitaplığı" Açıldı

Mezitli Belediyesi, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve okul öncesi eğitime katkıda bulunmak için "Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı" projesini hayata geçirdi.

09.07.2015 14:40  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okul öncesi ile okul sonrası eğitimine katkıda bulunmak amacıyla "Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı" projesini hayata geçirdi.

Kitap okuma kültürünü kazandırmayı amaçlayan "Oyun Kitaplığı", tüm etkinlikleriyle özellikle 0-9 yaş arası çocuklar için ücretsiz hizmet verecek. "Oyun Kitaplığı"nda çocukların sosyalleşerek, deneyerek, gözlemleyerek, hissederek ve keşfederek öğrenimleri hedefleniyor.

"Oyun Kitaplığı"nda çocuklara yönelik, gönüllü veliler tarafından düzenli kitap okuma saatlerinin yanı sıra çocuklarla birlikte hayal kurma, deney yapma, un ve su gibi yenilebilir malzemelerden oyun hamuru, parmak boyası yapıp hep birlikte keyifli zaman geçirme gibi çeşitli aktiviteler de düzenleniyor.

-"Çocuklara yönelik çalışmalarımız devam ediyor"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, projenin açılışında yaptığı konuşmada, Mezitli'yi ilçe halkıyla beraber büyütüp geliştireceklerini belirtti.

Gerçekleştirdikleri projeyle çocukların kitap okuma alışkanlıklarını geliştireceklerini ifade eden Tarhan, "Belediye olarak çocuklara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı, çocuklar üzerinde etki yaratacak yepyeni bir projeye destek olarak bir adım daha ileriye götürdük. Hepimiz kitap okumanın faydalarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kitap okumayı çocuklarımıza özendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Tarhan, "Oyun Kitaplığı"ndaki amacın sadece kitap okumak olmadığını, çocukların ve ailelerin sosyalleşerek, bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte "Oyun Kitaplığı"na gelen çocuklar hem kitap okuyup hem de gönüllerince eğlendiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mezitli'de 'Oyun Kitaplığı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement