Mezitli'de Vatandaşın İsteğiyle 63 Hobi Bahçesi Daha Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Vatandaşın İsteğiyle 63 Hobi Bahçesi Daha Kuruluyor

Mezitli\'de Vatandaşın İsteğiyle 63 Hobi Bahçesi Daha Kuruluyor

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, daha önce oluşturdukları hobi bahçelerinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, vatandaşın talebi üzerine 63 hobi bahçesi daha kuracaklarını bildirdi.

04.07.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, daha önce oluşturdukları hobi bahçelerinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, vatandaşın talebi üzerine 63 hobi bahçesi daha kuracaklarını bildirdi.

Mezitli Belediyesi'nin, vatandaşların doğal bir ortamda organik tarım yapabilmeleri için hayata geçirdiği 'Hobi Bahçesi Projesi'nde ikinci etaba geçildi. Merkez Mahallesi'nde iki ayrı noktada yer alan toplam 4 bin 600 metrekarelik alanda 63 hobi bahçesi daha kurulacak. Yoğun ilgi gören proje için yeni alanların oluşturulması adına Başkan Tarhan'ın talimatı sonrasında harekete geçildi. Projenin ikinci etabında Merkez Mahallesi 52130 ile 52145 sokakların kesiştiği noktada yer alan 2 bin 100 metrekarelik arazide 28 ayrı 'Hobi Bahçesi' kurulacak. Yine Merkez Mahallesi'nde bulunan Eskiköy Caddesi üzerindeki 52116 Sokak'ta da 2 bin 500 metrekarelik arazide 35 adet hobi bahçesi hayata geçirilecek.

Başkan Tarhan, proje kapsamında hayata geçirdikleri ve artık ürünlerin yetiştiği Merkez Mahallesi'nde yaklaşık 3 dönümlük alandaki 'Hobi Bahçesi Projesi' ile birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Alanda üretilen ürünlerin tadına da bakan Tarhan, "Hobi Bahçesi'ne ilk defa geliyorum ve gerçekten çok beğendim. Buradaki amacımız, domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor. Proje, yoğun ilgi görüp, talep de artınca yeni 'hobi bahçeleri' oluşturma kararı aldık" dedi.

"YENİ PARK VE DOĞAL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURMADA DA KARARLIYIZ"

İlçede yeni park ve doğal yaşam alanları oluşturma noktasında da kararlı olduklarını kaydeden Tarhan, "Mezitli'nin birçok bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi de ilçenin farklı noktalarında sosyal alanlar oluşturmak için kolları sıvadık. İlerleyen günlerde yapılacak park ihalesi ile birlikte farklı mahallelerde toplam 11 adet park alanını hizmete açacağız. İhale sonrasındaki 15 günlük zaman diliminde gerekli çalışmaları yapıp, projeyi de en geç 140 günde tamamlamayı planlıyoruz. Bu yeni alanlar, halkımızın vakit geçirebileceği bir cazibe merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Yapacakları parklarda çocuk oyun grubu, engelsiz çocuk oyun grubu, denge aleti, engelsiz ikili salıncaklar, klasik açık alan fitness aletleri, kaykay pisti ve tahterevalli aletler bulunacağını dile getiren Tarhan, "Ayrıca bir adet tenis, bir adet voleybol, 3 adet basketbol sahası yer alacak. Yürüyüş yolları ve mini amfi gibi modern parklarımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine ihaleye çıkan 'Akut Parkı', Yeni Mahalle'deki Zeytinli Caddesi üzerinde 8 bin 460 metrekarelik alanda inşa edilecek ve burada aynı zamanda AKUT Hizmet Binası da yer alacak. Parkta eğitim amfisi, tırmanma duvarı, deprem eğitim evi, trafik kazaları kurtarma eğitim parkuru, enkaz kurtarma parkuru, spor aletleri, oturma alanları ve süs havuzu bulunacak" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Vatandaşın İsteğiyle 63 Hobi Bahçesi Daha Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement