Mezitli'nin Gönüllü Kadınlarından Öğrencilere Destek - Son Dakika
Güncel

Mezitli'nin Gönüllü Kadınlarından Öğrencilere Destek

Mezitli\'nin Gönüllü Kadınlarından Öğrencilere Destek

Mezitli'nin gönüllü kadınlarından öğrencilere destekMERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi bünyesindeki Gönüllü Evi'nde biraraya gelen kadınlar atık malzemelerden yaptıkları ürünleri satarak ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitim masraflarını karşılıyor.

06.12.2016 15:33

Mezitli'nin gönüllü kadınlarından öğrencilere destek

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi bünyesindeki Gönüllü Evi'nde biraraya gelen kadınlar atık malzemelerden yaptıkları ürünleri satarak ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitim masraflarını karşılıyor.

İlçede yoksul ailelerin okuyan çocukları için belediyenin kendilerine tahsis ettiği Gönüllü Evi'nde bir araya gelen yardımsever kadınlar, 'Topla, üret, sat okut' adlı proje başlattı. Proje kapsamında gönüllüler plastik, cam, kağıt ve karton kutu gibi geri dönüştürülebilir atık malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürdü. Hayırsever kadınlar, yumurta kutusundan saksı, gazete kağıdından hediye paketi, metal kapaklardan ayna gibi malzemeler üretti.

Elde ettikleri gelirle 8 kız öğrencinin eğitim masraflarını üstlendiklerini belirten Gönüllü Evi Sorumlusu Refika Afitap Duru şunları söyledi: "Bizler, hiçbir menfaat ve çıkar beklemeden, ücret ve kazanç elde etmeden kendi isteğimizle iyilik yapmayı üstlenen kişileriz. Sevgiyle, emekle atık malzemelerden yaptığımız ürünleri satışa çıkartıp elde ettiğimiz parayı yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize her ay düzenli olarak burs vermek için kullanıyoruz. Amacımız çocukların eğitimlerine destek olmak, özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktır."

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı açıklamada Dünya Gönüllüler Günü'nü kutlayarak, gönüllü kadınların yaptığı çalışmaya teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mezitli'nin Gönüllü Kadınlarından Öğrencilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement