MHP'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Dervişoğlu Soruları Cevapladı - Son Dakika
Politika

MHP'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Dervişoğlu Soruları Cevapladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları MHP'de yeni olağanüstü kurultay süreci Çağrı Heyeti'nin pazar günü topladığı olağanüstü kurultayda görevlendirilen heyetin başkanı Dervişoğlu: "(Çankaya İlçe) Seçim Hakimi, Seçim Kurulu Başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz" "Genel Başkanımızın, Genel Kurul kararlarını tanımamak gibi bir alışkanlığı artık terk etmesi gerektiği kanaati taşıyorum.

22.06.2016 18:16

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları MHP'de yeni olağanüstü kurultay süreci

Çağrı Heyeti'nin pazar günü topladığı olağanüstü kurultayda görevlendirilen heyetin başkanı Dervişoğlu:

" (Çankaya İlçe) Seçim Hakimi, Seçim Kurulu Başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz"

"Genel Başkanımızın, Genel Kurul kararlarını tanımamak gibi bir alışkanlığı artık terk etmesi gerektiği kanaati taşıyorum. Bir yanlışlık da olabilir, meseleye farklı bakabilir, hukuki bulmayabilir ama ifadelerinin böyle hakaretamiz anlamlar içermesi hakikaten sadece beni değil, camiamızı da yaralıyor"

MHP'de Çağrı Heyeti'nin pazar günü topladığı olağanüstü kurultayda, yeni olağanüstü kurultayı 10 Temmuz'da toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını belirterek "Seçim Hakimi, Seçim Kurulu Başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz." dedi.

Dervişoğlu, heyette yer alan Şefik Çirkin ve Enez Kaplan ile beraber bir otelde düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pazar günü Çağrı Heyeti tarafından toplanan kurultayın Türk demokrasi tarihine "altın harflerle" yazıldığını belirten Musavat Dervişoğlu, parti tüzüğündeki antidemokratik maddelerin, 656 delegenin oyu ile değiştirildiğini söyledi.

Tüzük değişikliklerine yönelik eleştiriler yapıldığını gördüğünü belirten Dervişoğlu, itiraz sahiplerinden hangi maddelerden rahatsız olduklarını açıklamalarını istedi.

Musavat Dervişoğlu, "Görüyoruz ki ülkücüler, keyfi ihraçları ve teşkilat kapatmaları ortadan kaldıran, hukuksuz tedbirli sevk kararlarını kabullenmeyen, parti içi ilişki ve yönetim biçimine demokratik standart getirmeye çalışan değişikliklerden fazlasıyla memnun olmuştur." diye konuştu.

"Bu üslubu mütenasip bulmuyoruz"

1 Kasım seçimleri sonrası MHP'de başlayan süreçte sona yaklaşıldığını savunan Dervişoğlu, "Genel Merkez'den tek talebimiz, hiç olmazsa bu saatten sonra ülkücü iradeye saygı duymasıdır." ifadelerini kullandı.

MHP\'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Dervişoğlu Soruları Cevapladı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Dervişoğlu Soruları Cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement