MHP'den Kamuoyu Araştırma Şirketlerine: Hukuksuzlukta Vebaliniz Var - Son Dakika
Güncel

MHP'den Kamuoyu Araştırma Şirketlerine: Hukuksuzlukta Vebaliniz Var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açılamada, seçim sürecinde havada uçuşan bütün sonuçların kamuoyu anketi yapan firmaların güvenilirlikten ne derece yoksun olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

17.08.2014 13:14

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açılamada, seçim sürecinde havada uçuşan bütün sonuçların kamuoyu anketi yapan firmaların güvenilirlikten ne derece yoksun olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Ancak yine de bu şirketlerin cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli bir seçmen kitlesini Başbakan Erdoğan lehinde aldatmayı başardığını belirten Yalçın, "Anket sonuçlarında Erdoğan'ın oyunun yüksek ve abartılı gösterilmesinin bir algı operasyonu olduğu açıktır" dedi. Böylece tatilde olan seçmene "Tatilinizi bölüp oy vermenize gerek yok. Nasıl olsa Recep Tayyip Erdoğan seçilecek" mesajının verildiğini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın düşük olmasının sebeplerinden biri ve belki de en önemlisi kamuoyu araştırma şirketlerinin böylesine aldatıcı yöntemlere başvurmalarıdır. Seçim kampanyalarına trilyonlar aktaran zengin siyasetçi ve partiler, parayı bastırıp araştırma şirketlerine algı operasyonu yaptırılabilmektedir. Kısacası halk yanıltılmıştır. Anket şirketleri kirli bir savaşın oyuncağı olmuşlardır. Bu oyuna uyan anket şirketlerinin en ufak bir meslek onuru ve haysiyeti varsa halktan özür dilerler ve önümüzdeki seçimlerle ilgili sonuç açıklamazlar. Bunların "Algı operasyonu yapmadık, biz yanıldık." demeleri de yetmez; bu işi beceremedikleri için kendilerine başka meslek seçmelidirler. İktidarların kirli oyunlarına alet olmaktansa pazarda limon satmayı yeğlemelidirler."

-"AKP'NİN YÜZDE 51,7 KARŞISINDA AYAKLARI YERE DEĞDİ"-

Yalçın, iktidarın kontrolündeki medya ve anket şirketlerinin beklentiyi yükseltmesinin Erdoğan'ın sonuç almasını sağladığını ancak kendisine Anayasa'yı değiştirecek gücü vermediğini kaydederek, "Yüzde 60 hayalleri görerek bulutlarda gezen AKP kurmaylarının yüzde 51,7 karşısında ayakları yere değmiştir. Sonuçta alınan yüzde 51,7; partisini dizayn çalışmalarında ve Köşk'teki planları yolunda Tayyip Erdoğan'ın elini rahatlatmamıştır. Bu sonuçla Erdoğan Köşk'te rahat oturamayacaktır. Zaten bir emanetçi başbakanla Köşkte rahatça oturması mümkün değildir" dedi.

-"ERDOĞAN FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ"-

Bütün bunlara rağmen Erdoğan'ın seçim sürecindeki üslubu ve Çankaya'da Anayasa'nın sınırladığı çizgiyi pek umursamayacağını beyan etmesinin ise demokrasi adına talihsiz olduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Yemin edip göreve başlayacağı 28 Ağustos'a kadar başbakanlık ve genel başkanlık yetkilerini kullanacağını, AKP'nin kurultayına katılacağını söylemesi de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Kendisine bu konuda Şeyhülislam edasıyla fetva veren büyük Anayasa profesörleri de meslek haysiyetini ve bilim zihniyetini ayaklar altına almışlardır. Erdoğan'ın Anayasa ve yasaları ihlal edecek cüreti kendisinde bulmasında başta araştırma şirketleri olmak üzere kamuoyu algı operasyonlarına katılan birçok kurum ve kuruluşun vebali vardır. Oysa bütün bu kurum ve kuruluşlar yasalar çerçevesinde teşekkül etmiştir. Sosyal hayatın ve devletin devamı, hukukun üstünlüğünün yaşatılmasına bağlı iken, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimler, algı saptırmaları yüzünden hukuksuzluğun ve dikta rejiminin kapılarını aralamıştır. Şu anda Tayyip Erdoğan siyaset kulvarında freni patlamış bir kamyon gibi hızla ilerlemekte; önüne gelen her kurumu, her değeri yıkıp ezerek yol almaktadır. Bu tahrip gücü yüksek politika kamyonunun nerede duracağını veya durdurulacağını kestirmek zordur. Ancak yol açacağı vahim sonuçlar şimdiden tahmin edilebilir. Unutulmamalıdır ki adil bir hukuk sistemiyle çoğulcu demokrasi bir gün onları çiğneyenlere de lazım olacak ancak o zaman iş işten geçmiş olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'den Kamuoyu Araştırma Şirketlerine: Hukuksuzlukta Vebaliniz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement