MHP'li Senem Kılıç: "Hep Beraber Kardeşçe Zenginleşeceğiz" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Senem Kılıç: "Hep Beraber Kardeşçe Zenginleşeceğiz"

MHP\'li Senem Kılıç: "Hep Beraber Kardeşçe Zenginleşeceğiz"

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, "6 milyona yakın işsizimiz var. Genç işsizlik rakamı ise yüzde 30’lar seviyesinde.

03.10.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, "6 milyona yakın işsizimiz var. Genç işsizlik rakamı ise yüzde 30'lar seviyesinde. Kaynaklarımızı bir an önce üretime aktarmak zorundayız" dedi.

MHP İzmir 1. Bölge 2. sıra Milletvekili adayı Senem Kılıç, il genelinde milletvekilliği seçimleri için çalışmalarını hızla bir şekilde devam ettiriyor. Gittiği noktalarda vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Kılıç, seçmenlere partisinin projelerini anlatıyor.

Üretime dayalı ekonominin tıkandığını, bunun da işsizliğe yol açtığını ifade eden Kılıç, işsizlik rakamlarının 6 milyona ulaştığını söyledi. Kılıç, "Genç işsizlik rakamı ise yüzde 30'lar seviyesinde. Kaynaklarımızı bir an önce üretime aktarmak zorundayız. Bu ülkede, ihracat ve ithalat, şok düşüşler yaşıyorsa, iş dünyası döviz üzerinden borçlanıp sürekli karını kaybediyorsa bunların hepsi üretemediğimiz, satamadığımız ve katma değer kazanamadığımız gerçeğini ortaya çıkarır" diye konuştu.

"BİR YIL İÇİNDE YAKLAŞIK YÜZDE 25 FAKİRLEŞMİŞ DURUMDAYIZ"

Ülkenin içinde bulunduğu siyasi istikrarsızlığın ve ardı ardına yaşanan terör olaylarının da ekonomiyi derinden etkilediğini vurgulayan Senem Kılıç, yapılan politikaların faturasını ise vatandaşların ödediğine dikkat çekti. Bir öğrencinin kırtasiye masrafının geçtiğimiz yıla oranla en az yüzde 15 arttığı bilgisini aktaran Senem Kılıç, "İlköğretimde eğitimini sürdüren bir çocuğun aile bütçesine getirdiği ek yük, geçtiğimiz sene aylık 846 lira 24 kuruşken, bu yıl 968 lira 67 kuruşa çıkmış durumda. Bu da okul masraflarının son bir yılda yüzde 14.5 yükseldiği anlamına geliyor. Çocuk okutan ailelerin kazandığı parada ise son bir yılda değişim yok. Bunun gibi birçok örnek sıralayabiliriz. Türk Milleti olarak özellikle 7 Haziran sonrası son bir yıl içinde yaklaşık yüzde 25 fakirleşmiş durumdayız" dedi.

MHP olarak ekonomi politikalarını birlikte daha fazla üretme ve daha adil bölüşüm üzerine kurduklarını ifade eden MHP İzmir 1. Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, gençleri, inovatif projeler üretmeleri ve bu fikirlerini ticarileştirilmesi yönünde destekleyeceklerini de belirtti.

7 Haziran seçimleri öncesi en akılcı ve uygulanabilir ekonomik yol haritasını MHP olarak kendilerinin ortaya koyduğunu da dile getiren Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çizdiğimiz yol haritamızla, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde vatandaşlarımız, ülkemizin geleceğinin MHP'de olduğunu görecektir. Biz ithal politikalarla, bir kesimin işine yarayacak ekonomik atılımlarla değil, kökleri bu topraklara dayanan ve tüm millete yayılacak bir kalkınma planıyla ülkemizi yönetmeye talibiz. Hep beraber kalkınmak ve kardeşçe yaşamak için tüm Türk Milleti'ni partimizi desteklemeye çağırıyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Senem Kılıç: 'Hep Beraber Kardeşçe Zenginleşeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement