MHP, "Yargıtay Kurultayı Onadı" İddialarını Yalanladı - Son Dakika
Politika

MHP, "Yargıtay Kurultayı Onadı" İddialarını Yalanladı

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Yargıtay kurultayı onadı" iddialarının doğru olmadığını belirtti.

06.05.2016 19:52  Güncelleme: 20:20

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Büyük Kurultayı'yla ilgili Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının onaylandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

"KARARIN ONAYLANDIĞINA YÖNELİK HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin MHP büyük kurultayının toplantıya çağrılması konusunda kayyum heyeti görevlendirilmesine ilişkin Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının onaylandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"

Kamuoyunu bugüne kadar gerçek dışı haberlerle yönlendirmeyi adet edinenlerin algı operasyonu yaptığını savunan Öztürk, şöyle devam etti:

"CAMİAMIZI KAOSA SÜRÜKLEMEK GAYRETİNDELER"

"15 Mayıs'ta düzenleneceği ilan edilen sözde kurultaya ilişkin girişimlerin yargı kararıyla durdurulması üzerine, bu defa da dava arkadaşlarımız üzerinde bilgi kirliliği yaratarak ne pahasına olursa olsun camiamızı kaosa sürüklemek gayretinde oldukları bir kez daha anlaşılmıştır."

Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerince verilen ihtiyati tedbir kararlarının icra müdürlükleri aracılığıyla infazına başlandığını ve bu kararların bütün güvenlik birimlerine ulaştırıldığını ifade eden Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti:

"BASIN YAYIN ORGANLARINDA SERVİS EDİLENLER GERÇEK DIŞIDIR"

"Hal böyle olmasına rağmen, korsan kongre girişimlerinde sukutuhayale uğrayanlar, umutlarını kamuoyuna servis ettikleri gerçek dışı haberlere bağlamışlardır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının infazı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından Yargıtay denetimi sonuna kadar durdurulmuş olup, Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin incelemesi halen devam etmektedir. Basın yayın organlarına servis edilen haberler gerçek dışıdır.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMA HAKKIMIZ SAKLIDIR"

Konuyla ilgili yalan haber yayınlayan ve kamuoyu oluşturanlar hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP, 'Yargıtay Kurultayı Onadı' İddialarını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • zirva: Yav daha utanmadan konusuyo cokmu zor kurultaya gitmek 2 0 Yanıtla
  • ezoo: Devlet bey seni yıllarca destekledik ama yeter seninle olmuyor artık o koltuktan git artık babanın yeri deyilll senin yüzünden haram zedelere oy veriyoz AK partye merdivan olma ülkeicin git gidişat iyideyill 1 1 Yanıtla
  • Ey: Yediğiniz yetmedimi yeter artık erzurumlu deyilmisin niye mersinden aday oldun orayıda batırdın önce bunu kendine sor partiyi 1 den 3 getirdin 0 2 Yanıtla
  • terzi: bakın arkanızda o kadar insan var gidin kongreye sizin için iyi olur. 0 1 Yanıtla
  • HAYAT YALANCİLARLA DOLU: Akşener hepinizi diz çöktürecek Bahçeli yalakaları 0 1 Yanıtla
  • terzi: başkan meral Akşener yarın izmirde orayada bekleriz. 0 1 Yanıtla
  • CAFER: camia mı kalmış lan akp nin altyapısı yaptınız mhpyi taşeron parti oldu bahçeliyle seçime gidelim diye çırpınıyor akp niye barajın altında kalsında oylar gelsin diye şuan bahçeli diye direnenler tarihe ... olarak geçecekler allah belanızı versin melunlar hdp nin altına pkk nın altına düştük yeter demiyorlarda yok algıymış yok salgıymış yazıklar olsun size 0 1 Yanıtla
  • CAFER: BİR KADINDAN KORKAN ASALAKLAR BİTTİNİZ ÖYLE YADA ŞÖYLE SONUNUZ GELDİ 0 1 Yanıtla
  • benim oyumla orda oturuyon: Sonra bana guvenmiyon ayip ayip cok ayip 0 0 Yanıtla
  • hak: bu kadar çok konusacaginiza bir saatde kurultayi yapar sorunu kokten çozersiniz,ulkuculugu ayaklar altina aldiniz,ulkucu er meydanindan korkarmi,ulkucu korkmaz,ama siz ulkucu degilsiniz,koltuklari isgal etmis ulkuculerin kanini emen yarasalar gibisiniz. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement