Midyat'ta Eğitim-Bir-Sen'den Açıklama - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Eğitim-Bir-Sen'den Açıklama

Midyat ilçesinde Eğitim Bir Sen tarafından, öğretmenlerin nöbet görevinin kaldırılması ve ücretlendirilmesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

10.02.2015 19:08

Midyat ilçesinde Eğitim-Bir-Sen tarafından, öğretmenlerin nöbet görevinin kaldırılması ve ücretlendirilmesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Bahçelievler Mahallesi Feyzullah Özcan Caddesi'nde, toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen sözcüsü Mehmet Aslan, karşılıksız nöbet görevine hayır demek için toplandıklarını söyledi.

Ek ders esaslarındaki eşitsizliğin giderilmesi ve ders ücretlerinin iki katına çıkarılması gerektiğini belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan görüş alarak, ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler uzun bir zaman geçmesine rağmen hala değiştirilmemiştir.

Açıklamanın ardından grup, dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Eğitim-Bir-Sen'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement