Midyat'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Midyat\'ta Yaz Kur\'an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının "Camiye koşalım, Kuran'la buluşalım" temasıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Midyat'ta Yaz Kur'an Kursları başladı.

28.06.2014 14:47  Güncelleme: 15:08

Diyanet İşleri Başkanlığının "Camiye koşalım, Kuran'la buluşalım" temasıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Midyat ilçesinde yaz Kur'an kursu başladı.

Midyat İlçe Müftüsü Muhammet Çiçek, yaptığı açıklamada, "Camiye koşalım, Kuran'la buluşalım" temasıyla ilçede 7 bin 500 öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi.

Midyat'taki Kur'an kurslarında eğitimi vermesi için 250'den fazla öğreticiyle anlaştıklarını dile getiren Çiçek, "Allah'ın izni ile üç dönem halinde eğitim gören çocuklarımız, Kur'an-ı Kerimi yüzünden, tecvitli olarak öğrenecekler. Namaz sürelerini ezberleyecekler. Namazı usulü erkanına göre öğrenecekler. Ramazan ayına denk geldiği için yaz Kur'an kursunda öğrencilerimiz orucun maneviyatını, orucu ve teravihi de yaşayacaklar. Bu da bu yılın ayrı bir bereketi" dedi.

Abdülkadir Şimşek Cami İmamı Cevat Turgut da görev yaptığı camide 110 öğrencinin kayıt yaptırdığını, günde 3 saat ders verildiğini bildirerek, 22 Ağustos'ta sona erecek kursun sonunda öğrencilere sertifika vereceklerini kaydetti.

Bayan Kur'an kursu öğreticisi Betül Akbulut ise, "Elifba derslerinden başlayanlar ile Kuran derslerine başlayanları ayırıyoruz. Kız öğrencilerinin rağbeti çok fazla. Şu an 40-45 kız öğrencimiz var" diye konuştu.

Kurs öğrencilerinden Edanur Şahin, Kur'an-ı Kerim'i daha iyi öğrenmek ve hatmetmek için kursa geldiğini, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için tüm arkadaşlarının kursa gelmesini istediğini belirtti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement