Midyat Ziraat Odası Seçimlerine İtiraz Geldi - Son Dakika
Yerel

Midyat Ziraat Odası Seçimlerine İtiraz Geldi

Midyat Ziraat Odası Seçimlerine İtiraz Geldi

Mardin’in Midyat ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen Midyat Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu seçimlerine itiraz geldi.

08.02.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen Midyat Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu seçimlerine itiraz geldi.

Ziraat Odası Başkan adaylarından Abdulhalim Gümüş, yapılan seçimlerde usulsüzlükler yağıldığı gerekçesi ile seçim kuruluna ve kaymakamlığa seçimlerin yenilenmesi için başvurdu. Gümüş, seçimlerde bazı delegelerin, seçme ve seçilme yeterliliği olmadığını iddia ederek seçimlere neden itiraz ettiğini açıkladı. Gümüş, "05 Şubat 2015 tarihinde yapılan Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde, bazı delegelerin seçme ve seçilme yeterliliği bulunmamaktadır. Bazı delegelerin okuma ve yazması yoktur. Haricen bazı delegelerin seçilme yeterliliğinin bulunmadığını tespit ettik. Bu hususta tüm delegelerin adi sicil kayıtlarının incelenmesini istemekteyiz. Oy kullanan bazı delegelerin adli sicil kayıtlarının olduğunu tespit edilmiştir. Bu kişilerin delege seçilerek ve delege listesine adları geçirilmiştir. Bu durum doğrudan seçim sonucunu etkilemiştir. Okuma yazması olmadığını haricen öğrendiğimiz 9 kişi oy kullanmıştır. İsimleri bizde saklı bulunan ve seçimlerde oy kullanan yasaya ve usule aykırı bir şekilde yapılmıştır. Midyat Ziraat Odası seçimlerinin iptaline ve seçimlerin yenilenmesini talep ediyoruz" dedi.

Ziraat Odası seçimlerinde 69 delege oy kullanmış, 2 oy geçersiz sayılırken, Mehmet Beşir Evsen 26, Abdurrahman Baş 23, Abdulhalim Gümüş ise 18 oy almıştı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Midyat Ziraat Odası Seçimlerine İtiraz Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement