Milan'da Tayland Başbakanına Hem Destek Hem Protesto - Son Dakika
Güncel

Milan'da Tayland Başbakanına Hem Destek Hem Protesto

Taylandd'da 'Mayıs Darbesi'ni' yapan Başbakan Prayut Chan-ocha, İtalya'nın Milan kentinde yapılan Asya-Avrupa Toplantısı'na katıldı.

17.10.2014 11:42

Taylandd'da 'Mayıs Darbesi'ni' yapan Başbakan Prayut Chan-ocha, İtalya'nın Milan kentinde yapılan Asya-Avrupa Toplantısı'na katıldı. Toplantılar sırasında İtalya'da yaşayan Taylandlılar'ın bir kısmı başbakana ilgi, sevgi ve destek; bir kısmı ise ciddi şekilde tepki gösterdi.

Bir grup Taylandlı ellerinde Tayland bayrakları ve posterler ile Starhotels Rosa Grand Oteli girişinde Başbakan Chan-ocha'yı sevgi gösterisi ve çiçeklerle karşıladı. Diğer tarafta ise ellerinde 'Sen Tayland halkını temsil etmiyorsun' yazılı posterler ile tepkili olan insanlar vardı. Ülkeden sürülen akademisyen aktivist Junya Yimprasert, "Prayut'un Tayland'ı tekrar demokrasiye kavuşturmaya niyeti yok, AB ona vize vermemeli ve onu toplantılara almamalıydı. Ona ilk önce ülkesindeki demokrasiyi geri getirmesini söylemelilerdi" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Başbakan Chan-ocha, daha önce 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerin bir yıl daha erteleneceğini belirtmişti. - Karadeniz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milan'da Tayland Başbakanına Hem Destek Hem Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement