Milli Bölgesel Uçak Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Milli Bölgesel Uçak Projesi

Sierra Nevada Corporation (SNC) Üst Yöneticisi Fatih Özmen, milli bölgesel uçak için kurulacak tesisin, yüksek teknolojiyle donatılacağını ve Türkiye'deki uzay ve havacılık endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

27.05.2015 17:26

Sierra Nevada Corporation (SNC) Üst Yöneticisi Fatih Özmen, milli bölgesel uçak için kurulacak tesisin, yüksek teknolojiyle donatılacağını ve Türkiye'deki uzay ve havacılık endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Özmen, şirketin internet sitesinde yaptığı açıklamada, proje ortağı oldukları milli bölgesel uçağın, ana fikrinin D328 uçaklarının modernizasyonu olduğu ifade etti.

Türkiye'nin bölgesel uçak konusunda şirketle çalışmayı tercih ederek daha düşük risk aldığı ve uygun maliyetli bir strateji seçtiği değerlendirmesinde bulunan Özmen, Türk şirketlerinin ortaklığında projenin hızlı ve başarılı şekilde gerçekleşeceğini vurguladı.

Özmen, Türkiye'de SNC tarafından önemli bir yatırımla yeni üretim tesisi kurulacağını, uçağın da bu tesiste üretilip sertifikalandırılacağını belirtti. Özmen, şunları kaydetti:

"Milli bölgesel uçak için kurulacak tesis, yüksek teknolojiyle donatılacak ve Türkiye'deki uzay ve havacılık endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacak. Yaygın piyasa araştırmaları gösteriyor ki bu uçaklara sadece ülke içinde değil, aynı zamanda bölgede ve uluslararası alanda da rağbet var. SNC olarak bu uçakların ABD'de satılmasını öngörüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Milli Bölgesel Uçak Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement