Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi - - Son Dakika
Güncel

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi -

Milli kayakçı Aslı Nemutlu\'nun hayatını kaybetmesi -

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili sağlık müdürü, gençlik hizmetleri ve spor il müdürünün de aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

20.12.2013 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili sağlık müdürü, gençlik hizmetleri ve spor il müdürünün de aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar dönemin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat, milli kayakçının babası Metin Nemutlu ve avukatlar katıldı.

Nemutlu ailesinin avukatı Sinem Oskay Baş, sanıkların mahkemeye duruşma arasında verdikleri yazılı savunmalarda olay yeri olan Konaklı Kayak Merkezi'nin aktif bir yer olmadığı yönünde beyanda bulunduklarını söyledi.

Aktif olmayan bir yerde müsabaka düzenlenemeyeceğini belirten Baş, "Burasının aktif olmaması imkansız. Yeterince araştırma ve inceleme yapılmamıştır. Olayın ardında bu nedenle ciddi bir ihmal var. Aslı ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybetmiştir" dedi.

Baba Ahmet Metin Nemutlu da kayağın tehlikeli bir spor dalı olduğunu, kızının ölümünün kullandığı malzemelerinden kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Onun giydiği kıyafetler çok önemli değil. Biz burada neden düştüğünü değil düştükten sonraki ihmaller dizini ve yaşanan hadiseleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Sanık Çintimar'ın avukatı Alparslan Şimşek ise müvekkilinin güvenlik ve sağlık bakımından herhangi bir ihmalinin bulunmadığını anlatarak, müsabakaların sorumluluğunun Türkiye Kayak Federasyonu'na ait olduğunu, bunun kanun, uluslararası talimat ve yönetmeliklerde açıkça belirtildiğini vurguladı.

Hakim Selim Erdem, diğer sanık ve avukatlarını dinledikten sonra duruşmayı erteledi.

- Baba Nemutlu

Baba Ahmet Nemutlu, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hakimin bir sonraki duruşmada ya bilirkişi tayin edeceğini ya da karar vereceğini söyledi.

Sanıkların bir önceki duruşmadaki ifadelerini tekrarladığını belirten Nemutlu, "Birşey çıkmayacakmış gibi rahatlar. Devlet memurluğunun getirmiş olduğu bir rahatlık var. 'Nasıl olsa bu zamana kadar kimseye birşey çıkmadı bize de çıkmaz' diye. Devamlı gidip geliyoruz. Stresli halimiz her hafta artıyor" ifadelerini kullandı.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, geçen yıl Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde, 12 Ocak'ta Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmiş, olayın ardından hazırlanan ikinci iddianamede 9 kamu görevlisi hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement