Milli Piyade Tüfeği Kırıkkale'de Üretilecek - Son Dakika
Güncel

Milli Piyade Tüfeği Kırıkkale'de Üretilecek

Türk-iş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kırıkkale'de MKE Kurumu iş yerlerinde üyeleriyle bir araya geldi.

08.04.2014 13:07

Türk-iş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kırıkkale'de MKE Kurumu iş yerlerinde üyeleriyle bir araya geldi. Kavlak, milli piyade tüfeğinin büyük bölümünün Kırıkkale MKE Kurumu'nda üretileceğini söyledi.

Pevrul Kavlak, MKE Silah Fabrikası önünde kurban kesilerek ve tezahüratlarla karşılandı. Kavlak, 22 yıl aradan sonra, çalıştığı işyerinde işçilerle hasret giderip, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kavlak, "Eski işyerimde çalışanlarla beraber olmak son derece keyifli, heyecan ve gurur verici. Üç gün MKE Kurumu'nda çalışan arkadaşlarla beraber olacağız. Onların bir derdi, sıkıntısı varsa dinleyeceğiz. Biz de çalışma yaşamı ve son gelişmelerle ilgili arkadaşlarımıza bilgi vereceğiz" dedi.

Kavlak, MKE Kurumu'nda üretilmesi planlanan piyade tüfeği hakkında ise yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar biz dört konuda ısrarcı olduk. Seçimlerden önce gerekli görüşmeleri yaptık, büyük bir bölümü Milli Piyade Tüfeği'nin yapımı MKE Kurumu'nda gerçekleşecektir. Belli bir kısmını bize, belli bir kısmını da özel sektöre verecekler. Yapımı için tam olarak tarih vermek mümkün değil" diye konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Piyade Tüfeği Kırıkkale'de Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement